טיול למיטבי לסת – העיר מודנה , זהירות פחמימות מנחמות.

אין סוף למקומות שצריך לראות ולטעום באיטליה, אבל אין ספק שהעיר מודנה היא מקום נפלא להתחיל בו את המסע שלכם. העיר שנמצאת במחוז אמיליה רומאניה בצפון המדינה, היא ממש תמצית התרבות האיטלקית המפוארת. עיר הולדתם של גדול זמרי האופרה, פאברוטי ויצרן המכוניות אנזו פרארי, מקור הבלסמי ואחד מהאזורים המעטים בו מייצרים את גבינת הפרמיג'אנו רג'אנו המפורסמת ואפילו יין הלמברוסקו מגיע משם. מודנה, די נו תמשיכי!
אילנה לנשון חרפה נפשה, טעמה וחזרה כדי לספר.

3/2/2018

מאת: אילנה לנשון

נולדתי בדרום צרפת להורים פריזאים וגדלתי בישראל. בוגרת תואר במשפטים ומדעי המדינה מאוניברסיטת תל-אביב. כיום חיה ברומא עם בן זוגי והחתול הספרדי שלנו. 

עריכה: ליבי לשם

מרחק של כשעתיים נסיעה דרומית מזרחית למילאנו, נמצאת העיר מודנה, עוצרת נשימה ביופייה ומושלמת לשיטוט בין סמטאותיה העתיקות. אבל הסיבה לביקור היתה הפעם ה-אוכל, כי גם התייר צועד על קיבתו. נתוני הפתיחה לא רעים, העיר ממוקמת במחוז שהוא שם דבר בתחום הגסטרונומי. מולדתם של מאכלים מסורתיים איטלקיים רבים שקנו להם תהילת עולם כמו הלזניה ורוטב הראגו המוכר בשמו הבינלאומי "בולונז". השמועה אומרת שאכן גם מודנה תורמת את חלקה לגאוות המחוז והעיר היא אקוסיסטם של אוכל איטלקי משובח המתאפיין בעשרות מיני מסעדות בכל הרמות, ממטבח עילי עטור כוכבי מישלן ועד אוכל רחוב זול ומהיר. הנה לפניכם "יצאנו לבדוק":   

הרשמו לקבוצת הפייסבוק שלנו לטיפים ועצות

בלסמי:

כאמור בלסמי מייצרים אך ורק באזור הזה של איטליה ובאותה הדרך המסורתית שנהגו לייצר אותו כבר לפני דורות רבים. סודות החומץ הבלסמי עוברים מדור לדור, סוג החביות ואפילו החיידקים שגורמים לטעם המיוחד של כל חומץ. הסבר מפורט תוכלו למצוא בחווה של ג'וזפה ג'יוסטי Acetaia Giusti, שנוסדה הרחק בשנת 1605. לא כדאי להחמיץ!  לתאום סיור מודרך בטלפון: 059 840135 39+ או דרך אתר האינטרנט.

הכתובת: Str. delle Quattro Ville, 155, 41123 Modena MO

על גבול העיר העתיקה של מודנה, תוכלו למצוא את אנוטקה דוקלה גן עדן לזהב השחור. שם תוכלו לטעום עשרות סוגי בלסמי ולקבל הסבר מדוקדק על כל סוג ודרך הייצור שלו. למדנו שהאיטלקים מוסיפים בלסמי למרבית המנות שהם אוכלים והוא יכול להתאים למגוון מנות תלוי בגילו. ככל שהבלסמי מתיישן, טעמו חזק יותר וכך הוא מתאים לטעמים חזקים יותר. לאחר אינספור טעימות, כמה כתמים על הצעיף וידיים דביקות במיוחד יצאנו משם עם יותר מ-5 בקבוקי בלסמי שונים.

קרנבל בורונה

סיור בחווה של ג'וזפה ג'יוסטי

גבינה:

עוד סיור חובה באזור, הוא סיור בעקבות הגבינה האיטלקית המפורסמת "Parmigiano Reggiano" (המכונה בישראל פרמזן) אם אתם חובבי פסטה או גבינות לא תרצו לדלג על תענוג של שעה בחוות ייצור, תוכלו לראות את כל תהליך יצור הגבינות וכמובן לטעום מהן, הכול אורגני. להזמנת סיור

קרנבל בורונה

פתיחת גלגל פרמזן בחוות היצור

יין:

למברוסקו הוא השמפניה של מודנה, יין מבעבע ששותים לאפריטיף אחר הצהריים בברים המקומיים. את הלמבורסקו תוכלו לטעום בביקור ביקב של משפחת פלטריניירי.

לאתר האינטרנט


Via Cavalliera in Solignano, 8 

41014 Castelvetro di Modena MO

 

ניתן לבקר בקנטינה בימי שני עד שישי בשעה-15:30 בתאום מראש בלבד.

טלפון: 059-902047

קרנבל בורונה
מעדנייה:

Enogastronomia Bergonzini Giorgio 1963
כל טעמי המחוז במעדנייה המשובחת הזו, יינות מהמובחרים ביותר, הנקניקים המפורסמים של האזור, פסטות, עוגות וריבות בעבודת יד וכמובן חומץ בלסמי משובח.


Via Ganaceto, 53, 41100 Modena MO
טלפון: 059-214020 (39+)

Enogastronomia Bergonzini Giorgio 1963
ארוחת בוקר:

Forno S.Giorgio

מאפייה שנפתחה ב-1902, ממוקמת במרכז העיר העתיקה. קפה מצויין ואינספור סוגי מאפים מסורתיים, אם אתם מאוהבי השוקולד אל תוותרו על השוקו החם שמגיע עם סירופ שוקולד חם בתחתית והמון קצפת מעליו! OMG

 

Menomoka

ארוחת בוקר מלוחה או ארוחת צהריים מאוחרת אם במקרה פספסתם את שעת הארוחה והכל סגור כבר תוכלו למצוא בבית הקפה הזה שמגיש סנדוויצ׳ים נפלאים מחומרי גלם טריים ולחם שנאפה במאפייה הסמוכה. נהנו במיוחד מכריך הודו עם רצועות פרמזן וארטישוק! העיצוב של בית הקפה מודרני ומלא בציורים של דמויות היסטוריות וציטוטים שלהן, יצירת אומנות של ממש שנעשתה על ידי הקולקטיב האיטלקי Collettivo FX שאחראי לאינספור ציורי קיר ואומנות רחוב ברחבי איטליה!

צהריים/ערב:

Da Danilo

מסעדה איטלקית טיפוסית שנוסדה כבר ב-1934 וממוקמת במרכז העיר העתיקה, תוכלו לטעום מנות מסורתיות כמו טרטוליני ומרק שעועית איטלקי. כיאה למסעדה מודנזית התפריט מציע מנות בלסמי שונות כמו רביולי וסטייק ברוטב בלסמי. מכיוון שהיינו ארבעה אנשים עם סקרנות לא נגמרת – רצינו לטעום את הכל! במסעדה חרגו ממנהגם וחילקו לנו את המנות כל פעם לשניים כדי שנוכל להזמין עוד ועוד.

 

Da Enzo

צמודה ל- Da Danilo וטובה לא פחות. מגישה גם היא מגוון מנות פסטה מודנזיות טיפוסיות, מרק הטרטוליני זו מנת הדגל ואין שולחן שלא מזמין אותה. אל תהססו לנסות את הפרמז׳ן שמוגש עם רוטב בלסמי כיאה למסורת המודנזית.

 

Spaccio delle Carceri

אם מאיזשהי סיבה תרצו אוכל פחות מקומי אבל טעים, תעצרו לאכול כאן. מסעדה צבעונית עם עיצוב מיוחד ואווירה צעירה. במקום מגישים בין השאר פלטות גבינות ונקניקים והדילמה העיקרית תהיה האם לצלם או לאכול את מה שמוגש.  

 

Trattoria Aldina

טרטוריה המוקמת בקומה הראשונה של בניין מגורים בתוך דירה והיא כמו סוד יקר שהמקומיים שומרים רק לעצמם. התפריט לא נותן הרבה מידע ועושה רושם שהמטבח מגיש רק שלוש מנות ראשונות ושלוש עיקריות ועוד 2 קינוחים, בפועל מדובר בטקטיקה משתלמת של המטבח שמשאיר לעצמו את האפשרות לשנות את התפריט על בסיס יומי. מקום שבו ניתן לראות ולחוש את מודנה ובמחירים שווים לכל כיס, מנות ראשונות: 6-8 אירו, עיקריות: 8-13 אירו,

קינוחים: 3 אירו.


Via Luigi Albinelli, 40, 41121 Modena MO
059-236106 (39)


Vecchia Pirri
מהמסעדות הוותיקות בעיר עם מסורת בישול ההולכת דורות אחורה. ממוקמת בסניף דואר עתיק, מבשלים במסעדה את רוב מנות הדגל של חבל אמיליה רומאנה וגם פיצה בתנור עצים. מסוג המסעדות שלא משנה איזה טרנד עולה או יורד בעולם כאן הכול ממשיך כרגיל.
Viale Prampolini, 8, 41124 Modena MO

 

059-235324(39)

Osteria Francescana

אי אפשר לכתוב על מודנה מבלי להזכיר את מסעדת  שלושת כוכבי המישלן של השף מסימו בוטורה שנולד וגדל במודנה ומגיש אינטרפטציה מודרנית שלו לאוכל המודנזי, כולל מנה מיוחדת שנבנתה אך ורק מפרמז׳נו רג'יאנו ומורכבת מחמישה מצבי צבירה של הגבינה. משנת 2013 המסעדה ממוקמת באחד משלושת המקומות הראשונים בדירוג המסעדות הטובות בעולם, מקום יש להזמין במסעדה לפחות חודשיים מראש ויש תשלום של 500 יורו לאדם בעת ההזמנה.

 

Osteria Francescana, Via Stella, 22, 41121 Modena MO

 

Franceschetta 58

אם לא הצלחתם להשיג מקום תנסו את ״la sorella piccola dell'Osteria Francescana״, האחות הקטנה של Osteria Francescana פחות יקרה, פחות רשמית וטעימה לא פחות.

Enogastronomia Bergonzini Giorgio 1963

השף מסימו בוטורה

שיחון איטלקי – עברי לישראלי המבולבל
הגיע הזמן! כרטיס טיסה יש, מלון הוזמן, המזוודה ארוזה – נוסעים לאיטליה!
המדריך לנהיגה בכבישי איטליה
לכל תייר ישראלי המשכיר רכב באיטליה כדאי מאוד לדעת איך עובדת השיטה בכבישי המדינה, לא לקחת כמובן מאליו את הדברים כפי שהם מוכרים לו מישראל, אמנם מערכת האכיפה אינה אגרסיבית כמו בארץ אך היא יעילה ביותר.
לא כל הנוצץ זהב
את נכנעת לחיזוריו של האיטלקי התורן, זורמת עם הרומנטיקה הדביקה לזמן מה, נהנית מהפסטה, פוקצ'ה וכל השיט האיטלקי המסוגנן הזה ואז החיים האמתיים דופקים בדלת בא לך חצי מנה עם עמבה ואת חוטפת את הקריז הראשון. נסי דנזין עם מילון הריבים האיטלקי-עברי הראשון מסוגו
שבוע הברטר באיטליה
על מנת לעודד תיירות בתקופה פחות פופולרית של השנה, בה רבים ממקומות האירוח נותרים ריקים אחרי הקיץ העמוס, נולד באיטליה ב-2008 רעיון "שבוע הברטר" כיוזמה של פורטל האינטרנט המקומי Bed and Breakfast. עקרון הברטר העומד מאחורי השבוע, הוא בעצם סחר החליפין, שיטת המסחר העתיקה ביותר המבוססת על החלפת סחורות ושירותים בין בעלי עניין ללא שימוש בכסף.
עוד מאמרים

אנחנו מבטיחים לא להעביר את המייל שלכם לאף אחד, מידי פעם נשלח לכם עדכונים על איטליה שיוכלו לשמש אתכם 

  • Facebook quadrato nero
  • Instagram - Black Circle

© INITALIA All rights reserved  

noun_event_434902.png
noun_sunny_1604932.png
noun_magnifier_2525286.png