הפיצריה עם ההמבורגר הטעים ביותר

בפרברי ורונה, בישוב סאן בוניפצ'יו -San Bonifacio נמצאת פיצריית השף- "Tigli".  אנשים ממליצים עליה אך גם מוסיפים הערה משונה,  "זאת לא בדיוק פיצה".

22/12/2013

מערכת

I Tigli - של השף סימונה פדובאן

ובכן, אפשר לאפיין את Tigli, של השף סימונה פדואן, כמקום המגיש  פיצה מבצק בתפיחה ארוכה (בין שלושה לחמישה ימים) בשילובים פנטאסטים של מוצרים מאיכות עילית.

כל חומרי הגלם המשובחים ביותר באיטליה יוגשו על הפיצה בעלת הבצק העבה, בצירופים ומיזוגים שנבחרו על ידי השף. כך שלמעשה הסועדים מרשים לו לנגן עבור חיכם, וריאציות אין קץ של סימפוניות אהובות.

אולם האכילה מעוצב בסגנון מודרני. בנוסף לשולחנות נמתח לאורך החדר, דלפק עץ  אשר גם לאורכו אפשר לשבת לאכול.

הפיצה

ביחד עם התפריטים מגיעה טעימה של פיצה שהיא ספק פוקצ'ה. כבר שם ניכרת הרמה הבלתי מתפשרת של חומרי הגלם. פיצת הטעימות היתה חתוכה למרובעים והיה לה מראה של פיצה שקונים ברחוב על מגש נייר, אך טעם אלוהי. זהו כנראה הרעיון המרכזי מאחורי עבודותיו של אמן הפיצות הזה, 'קח את הנחות והפוך אותו לקיסרי'. 

 

באיטליה מקובל ללוות אכילת פיצה בשתיית בירה. גם על המנהג הזה מתעכב התפריט ושומר על הקו המדובר, תפריט הבירות מציע בירות מאיכות גבוהה או בירות מייצור יחודי, או שונה מהמקובל, למשל, בירה מפירות יער.

 

הוזמנו שתי פיצות. הפיצה הראשונה הייתה הפשוטה ביותר שניתן להכין. בצפון איטליה היא נקראית,  "מרינרה" אין בה גבינה רק, עגבניות, שום, שמן זית, ואורגנו.

לפיצה השניה קראו, צ'יז בורגר. 

 

המרינרה, היתה טובה. למרבה השמחה מרקמו של רוטב העגבניות היה גס, ועלי הבזיליקום נקטפו זה עתה מן העציץ שבמטבח. עניין נדיר. אך שוב, הבצק העבה הזכיר יותר פוקצ'ה מאשר פיצה ועורר פקפוקים מסוימים

 

לעומת זאת הצ'יז בורגר היה הפתעה של ממש.

 

הבצק העבה, שהפעם נאפה עם גרגרי שומשום נפרס לשניים ותובל באותו רוטב עגבניות גס וטעים. בתוכו נמצא ההמבורגר שלא היה עשוי מבשר טחון, אלא מנתחים משובחים רכים וורדרדים של בשר בקר. על הבשר הונחה גבינת פרובולונה, גבינה קשה בעלת טעם עדין. כמו כן, פרוסות עגבניות טריות, בצל, וחסה. ההמבורגר נחתך ונאכל כמו משולשי פיצה.

זו לא היתה פיצה וגם לא המבורגר, אבל זה היה לא פחות מאגדי.

המנות גדולות שלא לומר ענקיות, והמלצרים מונחים ובצדק, להציע להגיש אותן אחת אחרי השניה באופן שכל הסועדים יוכלו לחלוק אותן.  

 

תפריט הקינוחים גם הוא משתדל לחדש ולרומם מנות פשוטות שלרוב עשויות מחומרים תעשייתים, או זולים.

בחרנו במגש גדול שעליו כחמש דוגמאות למתוקים על בסיס שוקולד. 

 

מחירים?  יחס איכות מחיר מאוזן ביותר. בסופו של דבר ארוחה במקום איננה יקרה אפילו בקנה מידה איטלקי. 

 

הוראות הגעה:

Via Camporosolo 11 - 37047 - San Bonifacio 

יציאה באוטוסטרדה A4 מילאנו ונציה ב San Bonifacio ממוקמת במרכז הישוב.