top of page

חמוצים איטלקים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 8 בפבר׳ 2022

להכין חמוצים איטלקים בדיוק כמו באיטליה, צעד צעד כולל עיקור הצנצנת, השף דוד שושן מסביר בקפידה את כל התהליך. מגישים לפני כנשנוש לפני הארוחה או כמו האיטלקים ליד נקניקים ובשרים מיושנים.



צנצנת של 1.5 ליטר.


מצרכים למשרה:

  • 1 ליטר מים

  • 2\1 ליטר חומץ יין לבן

  • 30 גר' סוכר

  • 30 גר' מלח

  • 3-4 עלי דפנה

  • 5-6 גרגרי ערער

  • 5-6 גרגרי פלפל שחור


ירקות

  • 1 פלפל אדום

  • 1 בצל בינוני

  • 1 ענף סלרי

  • 1 גזר

  • 2\1 כרובית בינונית

  • 1 זוקיני

  • 2-3 שיני שום


חמוצים איטלקים (ג'ארדיניירה) - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה


שוטפים היטב את כל הירקות (עדיף לחטא באמצעות סודה לשתייה)
ממלאים סיר במים ובחומץ. מוסיפים את כל רכיבי המשרה ומביאים לרתיחה.
חותכים את הגזר לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ. מפרידים את פרחי הכרובית.
חותכים את הבצל לפרוסות בינוניות
קולפים את השום, שמים את כל הירקות הללו בקערה אחת.
חותכים את הפלפל לרצועות.
חותכים את הזוקיני לפרוסות בעובי 2\1 ס"מ
מניחים את הירקות הללו בקערה נפרדת.
כאשר המשרה רתח מכניסים פנימה את הירקות הקשים (כרובית, גזר, בצל ושום) ומבשלים כ-4 דק'.
מכניסים לבישול את שאר הירקות ומבשלים כ-4 דק' נוספות.
מסננים החוצה את הירקות והתבלינים ושומרים את נוזל המשרה.
עיקור הצנצנת:
בסיר גדול מרתיחים מים ומכניסים פנימה את הצנצנת, המכסה ושאר החלקים (אם יש) שבהם נשתמש לשימור החמוצים. מרתיחים כ15 דק' ומוודאים שכל החלקים נמצאים בתוך המים.
לאחר מכן ובעזרת מלקחיים (שגם אותם יש לעקר) מוציאים את הצנצנת ושאר החלקים ומרוקנים אותם מהמים.
בשלב הזה אין לגעת עם הידיים באף חלק פנימי שיבוא במגע עם המזון.
מסדרים בתוך הצנצנת את הירקות ועליהם מוזגים את המשרה עד לכיסוי מלא.
סוגרים את הצנצנת ונותנים לה להתקרר בטמפ' החדר (20 מעלות לערך).
את החמוצים ניתן לשמור בחוץ עד כחודש ומרגע הפתיחה יש לשמור במקרר.
בכל מקרה בו יש תסיסה\מצטבר עובש בחלק העליון\ נוזל השימור הופך צמיגי ו\או כל שינוי בצבע או במרקם התוכן – יש להשליך את הצנצנת.


109 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Commenti


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page