המתכון הקלאסי להכנת ניוקי תפוחי אדמה איטלקים, מנה נפוצה בכל איטליה, השף דוד שושן מסביר צעד צעד איך להצליח להכין ניוקי בדיוק כמו באיטליה
מצרכים ל-2 סועדים
500 גר' תפוחי אדמה מזן עמילני
175 גר' קמח לבן (כוס ורבע)
מלח
אופן ההכנה:
מבשלים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה.
כאשר תפוחי האדמה רכים (מזלג ננעץ ומשתחרר מהם בקלות) מוציאים אותם מהמים ומניחים להם להתקרר לטמפ' החדר ומעט פחות.
מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה ומועכים אותם למרקם חלק (חשוב מאוד שלא יהיו גושים)
מוסיפים מעט מלח ואת הקמח למחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.
לשים את הבצק עד שהופך אחיד.
מקמחים את משטח העבודה בעזרת קמח או קמח דורום (סמולינה).
מחלקים את בצק הניוקי ל-4 ומגלגלים כל אחד מהם לגליל בקוטר 2-3 ס"מ.
מחלקים בעזרת סכין את הניוקי לעובי 2 ס"מ.
ניתן לגלגל כל חתיכה על גב מזלג על מנת לקבל את מרקם החריצים ש"תופס" את הרוטב בצורה טובה יותר.
מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים (כמו פסטה).
הניוקי מוכנים מעט אחרי שהם צפים על פני המים.
אם מעוניינים לשמר את הניוקי ניתן להקפיא אותם כאשר הם מופרדים אחד מהשני על מנת שלא ידבקו או לחילופין לבשל אותם ולשמן עם מעט שמן זית ולשמור במקרר ליום שאחרי.
Comments