top of page

פסטו אלה ג'נובזה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

הפסטו מהעיר ג'נובה שבחבל ליגוריה הוא ללא ספק אחד מנכסי הקולינריה האיטלקית, הממרח הקלאסי הזה עשה לו שם בכל העולם בגלל עלי הריחן הטריים, שמן הזית וצנוברים ששילובם יחד הוא לא פחות ממושלם.

אם זה על פסטה או על פרוסת לחם טרייה, מתכון חובה, לפי הדרכתו הנאמנה של השף דוד שושן


לצפייה במתכון להכנת פסטה טרייה בייתית כאן

מצרכים:

  • 1 וחצי כוס עלי בזיליקום שטופים ומופרדים

  • 30 גר' פרמזן

  • 20 גר' פקורינו

  • 1 שן שום (או 2 קטנות)

  • 50 מ"ל שמן זית

  • 20 גר' צנוברים

  • 20 גר' אגוזי מלך

  • מלח


פסטו אלה ג'נובזה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

קולפים את שן השום ומגררים את שני סוגי הגבינה.

טוחנים את אגוזי המלך, הצנוברים והשום היטב.

מוסיפים פנימה את הגבינות וטוחנים שוב.

מוסיפים את העלים בהדרגה וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד.


מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית וטוחנים בפולס אחד על מנת לאחד את החומרים.

טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך.

מוסיפים את שאר שמן הזית ומערבבים.

184 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page