הפסטו מהעיר ג'נובה שבחבל ליגוריה הוא ללא ספק אחד מנכסי הקולינריה האיטלקית, הממרח הקלאסי הזה עשה לו שם בכל העולם בגלל עלי הריחן הטריים, שמן הזית וצנוברים ששילובם יחד הוא לא פחות ממושלם.
אם זה על פסטה או על פרוסת לחם טרייה, מתכון חובה, לפי הדרכתו הנאמנה של השף דוד שושן
לצפייה במתכון להכנת פסטה טרייה בייתית כאן
מצרכים:
1 וחצי כוס עלי בזיליקום שטופים ומופרדים
30 גר' פרמזן
20 גר' פקורינו
1 שן שום (או 2 קטנות)
50 מ"ל שמן זית
20 גר' צנוברים
20 גר' אגוזי מלך
מלח
אופן ההכנה:
קולפים את שן השום ומגררים את שני סוגי הגבינה.
טוחנים את אגוזי המלך, הצנוברים והשום היטב.
מוסיפים פנימה את הגבינות וטוחנים שוב.
מוסיפים את העלים בהדרגה וטוחנים בפולסים עד לקבלת מרקם אחיד.
מוסיפים מחצית מכמות שמן הזית וטוחנים בפולס אחד על מנת לאחד את החומרים.
טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך.
מוסיפים את שאר שמן הזית ומערבבים.
Comments