top of page

פסטו פול - Marò

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

פסטו הפול או בשמו האיטלקי Marò מגיע מהרביירה הליגורית, באופן ספציפי מאזור צ'ינקווה טרה, לממרח הזה מקורות מאוד עתיקים, הוא נאכל באביב כאשר יש פול טרי, מוגש על פסטה או על פרוסת לחם לבן יבש



מצרכים לכ-500 גרם פסטו

  • 250 גר' פול ירוק ללא התרמיל (זו הכמות שיוצאת נטו מ1קג' פול טרי*)

  • 50 גר' גבינת פקורינו מגוררת (4 כפות)

  • 4 כפות שמן זית

  • 10 עלי נענע שטופים

  • 1 שן שום

  • 2 כפות צנוברים (לא חובה)

  • מלח

פסטו פול - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה

חולטים קלות את הפול במים עם מעט מלח (כ-3 דק') מקררים וקולפים את הקליפה החיצונית. חשוב שהפול לא יתרכך מדי.
קולפים את שן השום ומסירים את הליבה שלה (החלק ממנו יוצא הנבט).
במכתש ועלי או בקערת מיקסר קטנה כותשים את השום, מוסיפים את הפולים הקלופים ועלי הנענע וכותשים היטב יחד.
במידה ומוסיפים צנוברים, כותשים אותם יחד עם השום.​
מוסיפים פנימה את גבינת הפקורינו המגוררת ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
יוצקים את שמן הזית ומערבבים.​
מעבירים לצנצנת או לקופסא. משטחים ויוצקים מעט שמן זית על מנת שהפסטו לא יתחמצן וישחיר.
113 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף