top of page

בולוניה - "גן עדן לפודיז" - Fico, Eataly world

+ באיטליה
Monday, May 7, 2018

5 דקות

חיפוש

עודכן: 14 באפר׳ 2022

פיקו, מתחם המזון החדש של רשת Eataly שנפתח לפני כחצי שנה בפאתי העיר בולוניה, מציע למבקרים חוויה רב חושית בדמות לונה פארק גסטרונומי ענקי. ביקשנו יפה מליאתה, בלוגרית אוכל ותיירות המתגוררת באיטליה מזה עשור ובעלת "הביקינג בוטיק", לבקר שם עבורנו ולחזור עם רשמים. ליאתה חזרה מדושנת, עם חור בכיס והמלצות. פודיז, שחררו כפתורים וצאו לדרך


מה לא אמרו כבר על האוכל האיטלקי? אולי ה-אוכל ה-מפורסם וה-אהוב בכל העולם, כל כך מאופיין עד שהוא נתפס כמותג. ולא סתם מותג, כי אם אחד המותגים החזקים בעולם. היה זה אך טבעי שמישהו הרים את הכפפה והקים מקדש למסורת ולתרבות האוכל המקומי של ה-Bel Paese כפי שהמקומיים קוראים לה, "הארץ היפה", ארץ מכורתם. הרשמו לקבוצת הפייסבוק שלנו לטיפים ועצות כזה הוא מתחם Fico, במהלך הביקור התחושה היא כאילו החושים משלבים להילוך חמישי. העיניים מטיילות בין שפע הצבעים והאינפורמציה. עם כל צעד נקלטים ניחוחות באף, בפה משתוללת רכבת הרים של טעמים, חוש המישוש עובד שעות נוספות וברקע איטלקית נעימה מלטפת בניגונה הרומנטי. La dolce vita!


Fico בפירוש מילולי: תאנה, אך גם ראשי התיבות של Fabbrica Italiana Contadina

ובתרגום: מפעל החקלאים האיטלקי, אותו הקימה רשת Eataly, בבעלותו של היזם האיטלקי, Oscar Farinetti. פרינטי יליד אלבה, שפתח ב-2007 את הסניף הראשון של הרשת בעיר טורינו ומאז כבר הגיע גם לניו יורק, חרט על דגלו המסחרי את עקרונות תנועת ה-Slow Food בניגוד ל-Fast Food. תנועה גסטרונומית שמקורה במחוז פיימונטה באיטליה וחבריה הולכים ומתרבים בעולם. הרעיון מאחורי הזרם הגסטרונומי הוא לייחס לארוחה ולאוכל חשיבות ותשומת לב. לאכול לאט, להנות ולהוקיר כל טעם או ריח אך גם להתייחס לאופן בו אנחנו מגדלים את המזון, לסביבה ולקהילה המגדלת אותו. אולי רק באיטליה יכלה לצמוח תנועה כזו, הרי עוד מהיותם ינוקא ניזונים האיטלקים מאוכל מקומי המבושל על פי מסורת ארוכה המתייחסת אליו כדרך חיים.


עוד לא אכלנו, עוד לא שתינו

במתחם לא פחות מ-45 מסעדות, קיוסקים וברים שלפחות אחד מהם יקלע לטעמכם. החל מפיצריות ועד מסעדות דגים. באופן טבעי הוקם גם מתחם מכירה עצום של מוצרי איכות מהשורה הראשונה, שם תוכלו להצטייד במלאי מרשים או לחילופין במתנות. הריחות שממלאים את המקום במהלך הביקור יגרמו לכם להאט את הקצב, לבחון, להביט לרגע ולחשוב בעיקר על דבר אחד: מה הדבר הבא שאנחנו טועמים?משעות הבוקר ניחוחות האפייה של בצקי הפיצה והפוקצ'ה גירו את אפינו והכל היה כמו משחק חושני אינסופי: עד כמה אנחנו מסוגלים לעמוד בפיתוי?

המלצות

L'Acetaia e Trattoria gnocco e tigelle: Trattoria Cognento בצמוד למרכז החומץ הבלסמי בו תוכלו לטעום סוגים שונים של חומץ בלסמי משובח, יש טרטוריה נחמדה המגישה אוכל טיפוסי לאזור מודנה ורג'ו אמיליה, אנחנו בחרנו במנת פולנטה מטוגנת שעליה הונחה גבינה, היה חמים ומנחם! מבשלת הבירה של Baladin מציעה מספר סוגי בירות מהחבית, הברמן החביב ישמח לשמוע מה הסוג האהוב עליכם ברגיל, ולהתאים עבורכם את הבירה. נלגמה בהנאה בירה בשם Issac, קלילה ופירותית עם 5% אלכוהול. אם אתם בעניין של נשנושים או אוכל רחוב, בחנות הגבינות תוכלו למצוא חטיף עשוי גבינת פרמיג'אנו שנמכר לפי משקל, מאוד ממכר! בקיוסקים שליד מציעים פיאדינה Piadina מלאת כל טוב, בקיוסק אחר מנת פירות טריים מה שהאיטלקים קוראים Macedonia. אל תוותרו על הגלידה המצוינת של Caprigini, ליקקנו בהנאה את טעמי הפיסטוק וה"בום בום קוקוס". אם חשקה נפשכם במאפה או בגרניטה סיציליאנית טובה המשיכו אל הפסטיצ'ריה הסיציליאנית הצמודה Palazzolo, שם תוכלו למצוא גם מרציפן איכותי ממש כמו בסיציליה. מכורים לשוקולד? אצל Venchi תוכלו לטעום שוקולד משובח בטעמים שונים, אל תוותרו על הג'אנדויוטו! ולמכורים במיוחד ישנה גם סדנה להכנת שוקולד

הידעת? באיטליה 57,000 מינים של בעלי חיים, 6,700 סוגים של גידולים חקלאיים, 504 זנים של גפנים, 533 זנים של עצי זית, ו-4,886 מוצרים אלמנטריים מסורתיים וייחודיים שמקורם ב-20 המחוזות של איטליה. האיטלקי הממוצע אוכל 69 קילוגרמים של פירות בשנה, מתוכם כ-31 קילוגרמים יהיו תפוחי עץ. לשם השוואה אנחנו הישראלים אוכלים קצת יותר, כ-75 ק"ג פירות בשנה וכ-100 תפוחי עץ בשנה.

סדנאות

במתחם מתקיימות סדנאות שונות, אני בחרתי להשתתף בסדנה העוסקת באורז שמעבירה חברת Grandi המתמחה בסוגי אורז איכותיים. ההרשמה במקום והשתתפות עלתה 20 אירו. שדות האורז של החברה ממוקמים באדמות הפוריות של אזור הדלתא של הפו ובמהלך הסדנה מוסבר בפירוט תהליך הגידול והעיבוד של האורז. כך למדתי שבחודש אפריל מתחילה זריעת האורז ולאחר ארבעה חודשים הוא נקצר. שלושה תהליכים עוברים הגרגירים מהקציר בשדה ועד שהם נארזים ונשלחים לצרכנים, במהלך הסדנה מתבצעת הדגמה באמצעות מכונה מוקטנת, בדיוק כמו שיש במפעלי החברה. בלינק מתכון פשוט וקל לקינוח פודינג אורז!

הידעת? * על פי תו התקן באיטליה, על מנת לשמור על אחידות בבישול המוצר, אחוז הגרגירים השבורים באריזה אחת יכול להיות עד 4%. בסוגי האורז שנושאים את החותמת IGP מדובר רק ב-2%! * איטלקים כמו איטלקים לא זורקים דבר, את ה"אשפה" (קליפות גרגירי האורז ואבקת הניפוי) שנוצרת מהתהליך הם מעבירים לתזונת בעלי חיים.

חוויה דידקטית

ברחבי המתחם פזורים שישה אולמות המוקדשים ליחסים בין האדם לאלמנטים המרכבים את סביבתו, כמו גרמי השמים, בעלי החיים, או עיסוק בשאלה מה צופן העתיד ליחסים אלה? אולם אחד למשל מוקדש להיסטורית התפתחותם של מוצרים כמו היין, הבירה ושמן הזית. בין העובדות המוצגות באולם גילינו שסימנים ראשונים להפקת שמן מפרי עץ הזית התגלו אצלנו! תשאלו איפה? בחיפה! ☺ סיפור אמיתי, על הר הכרמל שלנו לפני לא פחות מתשעת אלפים שנה! מחיר כניסה למתקן יחיד החל מ-2 אירו. ילדים מתחת לגיל 6 לא משלמים, אפשר לקנות כרטיס לכל האולמות במחיר 10 אירו לאדם, יש גם הנחות למשפחות. המידע באולמות מופיע באיטלקית ובאנגלית, ההמלצה על כניסה מגיל 3 ומעלה.

לגיל הרך

הילדים מלאי אנרגיה? במיוחד עבורם יש משחקייה ומיני גולף! מגיעים עם פעוטות? תמצאו את החווה הקטנה מהנה במיוחד! חזרזירים, פרות, חמורים, סוסים, עזים ותרנגולות ירתקו את הדרדקים שלכם! גם רכבת קטנה יש בפיקו, היוצאת בכל עשרים דקות. נהג הקטר יוביל אתכם בין קווי המתאר החיצוניים של המתחם, לצד הדרך תראו את בעלי החיים שבמשק ואת השטחים החקלאיים בהם שתולים עצי הפרי ומתולמות ערוגות. מלהיב פעוטות אולטימטיבי. מחיר: אירו לאדם, הנסיעה חינם במידה והגעתם עם רכבת מהירה של Trenitalia.


דו גלגלי

תוכלו לטייל במתחם גם ברכיבה על אופניים, ההשאלה בחינם עד שמונה שעות ויש להפקיד בתמורה תעודה מזהה, מגיל 18 ומעלה. אסור להרכיב ילדים ובעלי חיים.

פרטים טכניים

מתי פתוח? כל יום 10:00-00:00 הגודל: 20,000 מ"ר למי מתאים: 0-99 מיקום: Via Paolo Canali, 8, 40127 Bologna BO

איך מגיעים?

ברכבת: מתחנת הרכבת של בולוניה (Bologna centrale) קחו את ה-Ficobus עד למתחם. השאטל פועל בכל יום החל מהשעה 9:30 ויוצא בכל 30 דקות בימי חול, בימי שבת וחג בכל 20 דקות. מחיר נסיעת הלוך ושוב: 7 אירו לאדם. עם רכב: עקבו אחרי היציאה בולוניה פְיֶירַה (Bologna Fiera) באוטוסטרדה A14. במקום חנייה בשפע והשעתיים הראשונות חינם. מה הלו"ז? באתר תוכלו למצוא לוח שנה בו מופיעים כל האירועים. ניתן להזמין מקום מראש באמצעות כרטיס אשראי.

הבטחות צריך לקיים

פודינג אורז ברוטב תותים ושבבי פיסטוק (מבוסס על המתכון של GrandiRiso)

מצרכים:

120 גרם אורז מסוג Piccolo 15 גרם חמאה 500 מ"ל חלב 3-4 כפות סוכר או דבש 600 גרם תותים 40 גרם פיסטוקים 1-2 כפיות אבקת סוכר גבעול עלי נענע

אופן ההכנה:

לשמן 4 תבניות אלומיניום אישיות. לחמם את החלב בסיר ולהביאו לרתיחה. להוסיף את האורז ולבשלו כ-15 דקות. להמתיק בעזרת הסוכר / הדבש. לחלק את האורז לארבעת תבניות האלומיניום. לחמם בסיר רחב ונמוך מים ולהביאם לרתיחה. לשטוף את התותים ולרסק 400 גרם מהכמות במעבד מזון בתוספת של 1-2 כפיות אבקת סוכר. להעביר את המחית במסננת ולשמור את המחית בעלת המרקם החלק בצד. לפרוס לאורך 200 גרם תותים שנותרו ולשמור בצד. לקצוץ פיסטוקים ולשמור בצד. לשטוף את עלי הנענע, לייבשם ולשמור בצד. להניח כל תבנית אלומיניום אישית כ-15 שניות בסיר, להפוך כל תבנית אלומיניום על צלחת ולשחרר את הפודינג. למזוג ממחית התותים, להניח מנת פודינג אחת, לקשט עם תותים פרוסים, שבבי פיסטוקים ועלי נענע.

988 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


עשרת האירועים המעניינים ביותר בלומברדיה
Thursday, November 7, 2024
סוף שבוע קסום בעמק פוסטריה וסביבתו
Sunday, October 6, 2024
לסיניה: מסע דרך כפרים, עצי ערמונים בני מאות שנים ומעדנים נדירים
Saturday, September 14, 2024
שלושה מקומות שחובה לראות בוארזה
Saturday, July 20, 2024
אוצרות מחוז לה מארקה – חלק שני
Thursday, June 13, 2024
אוצרות מחוז לה מארקה – חלק ראשון
Thursday, June 13, 2024
לא רק הקולוסיאום והוותיקן - חמישה מקומות מרהיבים ביופיים ברומא
Sunday, April 28, 2024
מסע לשנת 79 לספירה: ביקור בהרקולנאום ובמוזיאון הארכיאולוגי בנאפולי
Thursday, April 18, 2024
ביקור במקדשים היוונים המרהיבים בפסטום
Wednesday, April 17, 2024
לא רק אמלפי - עשרה יעדים מומלצים במחוז קמפניה
Wednesday, April 17, 2024
סוף שבוע מושלם במחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
15 אתרים נהדרים במחוז פריולי המסתורי
Saturday, December 30, 2023
פנטלריה – חגיגה פראית של יופי נוקב וטבע מסעיר
Tuesday, October 17, 2023
הדולומיטים, קצת אחרת: סופשבוע בעמק האגמים בטרנטינו
Thursday, September 14, 2023
יום בפירנצה – מה לעשות בעיר ומה אסור לפספס?
Wednesday, August 30, 2023
יהדות אנקונה – סיפורה של קהילה, סיפורה של עיר
Wednesday, August 23, 2023
15 מקומות מופלאים באיטליה שחייבים לראות לפחות פעם אחת בחיים
Saturday, August 12, 2023
מסע נזירי במזרח טוסקנה
Wednesday, August 9, 2023
מצליינים ועד למטיילים סקרנים: מסע מיוחד לאורך הוויה פרנצ'יג'נה
Monday, August 7, 2023
מסע קולנועי מבעד לעדשה
Sunday, July 30, 2023
25 שמורות הטבע והפארקים הלאומיים היפים ביותר באיטליה – חלק שלישי
Wednesday, July 26, 2023
25 שמורות הטבע והפארקים הלאומיים היפים ביותר באיטליה – חלק שני
Sunday, July 16, 2023
אורבינו – יהלום קטן מתקופת הרנסנס
Thursday, July 13, 2023
אגם טראזימנו הגדה המזרחית
Sunday, June 25, 2023

עשוי לעניין אותך

ליאתה פיורה | בלוגרית

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page