top of page

חדש וישן בעולם הפסטה

+ באיטליה
Monday, July 7, 2014

זמן קריאה

חיפוש

האם שמתם לב ששני המאכלים המייצגים את איטליה; הפסטה והפיצה, הינם לא יותר מפלטפורמה. פלטפורמה המאפשרת לכל איטלקי להציג על גביה את זהותו בהתאם למיקומו הגאוגרפי.


הפלטפורמה

הרבה לפני שסטיב ג׳ובס המציא את הפלטפורמה שלו לאפליקציות כבר התקיימה פלטפורמת הפ"פ. האפליקציה המפורסמת ביותר לפסטה היא ״פומודורו״ רוטב העגבניות. ולפיצה, אנסמבל המרגריטה: מוצרלה, עגבניות ועיטור עלי ריחן. ואולם, בעולם הפסטה ווהפיצה האפשרויות הן אין סופיות, בדיוק כמו באפליקציות הדיגיטליות.

מדינת איטליה הארוכה והצרה היא חצי אי מבחינה גאוגרפית. ארבעה ימים מקיפים אותה, הים הטירני הים האדריאטי הים הליגורי והים האיאוני. מצפון לדרום, ההבדלים בין המנהגים, אורחות החיים ואפילו השפה משמעותיים כמו בין מדינות שונות. כך גם בכל מה שנוגע לאוכל. במהלך טיול באיטליה, מרתק למדי להשקיע זמן בטעימה ובנסיון לאמוד את ההבדלים בין אזור לאזור. המזון מושפע מתוואי השטח, וממזג אוויר.


המטבח האיטלקי

המטבח האיטלקי, מציית עדיין לעונות השנה, ולתוצרת מקומית. כלומר, לא כל המוצרים נגישים לאורך כל השנה או נגישים בכלל. מקור הפיצה בעיר נאפולי. גרסתה הקלאסית היא זכר לביקור מלכותי שנערך בעיר. לכבוד המלכה מרגריטה הוכנה מנה הכוללת את ששלושת צבעי הדגל האיטלקי. בנאפולי משתמשים בגבינת מוצרלה די בופלה. גבינת מוצרלה מחלב בופאלו. ואילו הבצק עובר תהליכי תפיחה ארוכים שמשכם ימים אחדים. כתוצאה מכך הבצק עבה יחסית ומרקמו ספוגי יותר מאשר פריך. לעומת זאת בצפון הפיצה דקה ונוטה להתפצח בפה. בדרום התוספות שעל הפיצה יהיו ירקות ואו דגים, ובצפון בשרים משומרים, גבינות קשות, ופטריות.


ההבדלים בין הצפון לדרום

כך גם במה שנוגע לפסטה. בדרום, באופן מסורתי תהיה עשויה מבצק שאין בו ביצים ותוגש ברטבים שבסיסם שמן זית, עשבי תיבול ירקות, דגים ופירות ים . בצפון הפסטה המקומית היא מה שאנחנו מכירים כפסטה טרייה, שהבצק שלה עשוי מקמח וביצים. הרטבים על בסיס חמאה ושמנת, או הראגו הבשרי הידוע בעולם כרוטב בולונז, כלומר, שהוכן בעיר בולוניה. הפסטה הטריה, שמכילה קמח וביצים מקורה בצפון בעוד שהפסטה היבשה על שלל צורותיה מגיעה מהדרום. עלי הלזניה העטופים ברוטב בשאמל השמנתי מקורם כמובן בצפון. כך גם הרביולי והטורטליני.

פסטה יבשה

פסטה טרייה

חידושים באיטליה

בשנים האחרונות מחפשים באיטליה דרך בריאה יותר להתמודד עם הרגלי התזונה עתירי הגלוטן והסוכר, שמכילים בצקי הפיצה והפסטה, לשם כך משתמשים במחמצת שעור להתפחת הבצק במקום בשמרים, עוברים לשימוש בקמח מלא, קמח קמוט וקמח סויה. כיום אפשר למצוא פסטה מקמחים אלטרנטיבים בכל סופר מרקט.

129 צפיות0 תגובות

Comments


המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
מסע טעים באברוצו: המנות המפורסמות ביותר של המחוז
Monday, October 2, 2023
סיפורה של הגלידה האיטלקית – המדריך הקצר לעולם הג'לאטו
Friday, September 29, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
האוכל והיינות הטעימים של מחוז לה מארקה
Sunday, July 2, 2023
מה קורה פה?! מדריך הדקויות להבנת האיטלקים וחוקיהם ה"משונים"
Tuesday, May 9, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
מסורות חג הפסחא – מצפון ועד דרום
Thursday, March 30, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023
היינות של מחוז קמפניה
Monday, February 27, 2023
3 מרקים איטלקים לחורף ישראלי
Monday, January 23, 2023
מפרושטו ועד סלסיצ'ה – הנקניקים החשובים ביותר באיטליה
Saturday, January 7, 2023
מה אוכלים האיטלקים בחג המולד? התבשילים והמנות שבלעדיהם אי אפשר לחגוג את כריסטמס באיטליה
Saturday, December 24, 2022
בעקבות הפוקצ'ה הג'נובזית המושלמת - מדריך
Tuesday, December 13, 2022
משחקי תודעה דרך אוכל - ביקור אצל השף מאסימו בוטורה
Friday, November 4, 2022
15 דברים שחייבים לאכול בטורינו ופיימונטה
Tuesday, September 20, 2022
המדריך לגבינות החשובות באיטליה
Thursday, September 1, 2022
רומא לרעבים: 15 מאכלים רומאיים טיפוסיים שאתם חייבים לטעום כשאתם בעיר!
Saturday, July 30, 2022
על שמן זית, עגבניות, ומסורות ליגוריות נושנות
Thursday, June 30, 2022
מעמד הטבח ותרבות הבישול
Sunday, May 29, 2022
שני יקבים מיוחדים ושתי מסעדות מומלצות באזור קיאנטי
Tuesday, April 19, 2022
איפה מומלץ לאכול בצ'ינקווה טרה והסביבה? שתי מסעדות מעולות שאסור לפספס
Monday, April 18, 2022

עשוי לעניין אותך

מערכת באיטליה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page