top of page

צהריים של חג מולד

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

עד כמה אנחנו בקיאים במנהגי חגי הנוצרים? לפני כמה שנים הוזמנו לארוחת חג המולד בבית של מכר איטלקי. התלבשנו יפה, קנינו בקבוק יין וזר פרחים ובערך בשבע בערב התיצבנו בפתח הדלת. איש לא נענה לצלצול הפעמון. במשך זמן מה עמדנו שם נבוכים. שיחת טלפון אל המארחים העמידה אותנו על טעותנו.


חג המולד

בישראל סעודת חג נעשית תמיד בערב החג, זאת מפני שהיממה על פי היהדות מתחילה ונגמרת בערב. באיטליה הקטולית סעודות חג נערכות בצהרים, למעט חגיגת ראש השנה שנערכת בלילה. לדוגמא, הארוחה השבועית המשפחתית שבישראל נערכת לרוב בערב שישי, מתקיימת באיטליה בימי ראשון בצהרים. בצהרי יום ראשון, מסעדות מסוימות עורכות שולחן ליותר מעשרים איש. ארוחת הצהרים של חג המולד, אם כן, היא ההתכנסות המשפחתית החשובה בשנה. בערב שלפני, אסור לפי הדת והמנהג לאכול בשר. התפריט כולל מאכלים האופיינים לאזור.


הנה מפה בקנה מידה רחב, של תפריטים אפשרים. חשוב לציין, את העובדה הכמעט בלתי נתפסת, המאכלים משתנים משמעותית מידי חמישים או מאה קילומטרים.


צפון איטליה


לפי מחוז:

ליגוריה: מפורסמים הרביולי הממולאים במרך צח. ונטו: נקניקי הסופרסה, ביגולי ברגו ברווז, או פולנטה עם דג בקלה, לומברדיה: רביולי ממולאים בדלעת, או תרד ברוטב חמאה ומרווה. טרנטינו אלטו אדיגה: מפורסמים הקנדרלי שהם מאין קניידלך אבל כפולים בגודלם עשויים מלחם ממולאים בגבינות ובשר נקניק.


ונטו: נקניקי הסופרסה

ונטו: ביגולי ברגו ברווז

ונטו: דג בקלה

לומברדיה: רביולי ממולאים בדלעת

טרנטינו אלטו אדיגה: קנדרלי

מרכז איטליה

לציו: קפלאטי (טורטליני ממולאים) במרק בשר, ודגים ממים מתוקים.
טוסקנה: המנה העיקרית מבוססת על בשר ציד עם יין קיאנטי
לה מרקה: כמנה עיקרית צלי חזיר או הודו בתנור
אברוצ'ו: מרק ירקות עשיר עם בשר וקטניות
לציו: קפלאטי (טורטליני ממולאים) במרק בשר, ודגים ממים מתוקים.

דרום איטליה ואיים

בזיליקטה: פסטה טרייה בצורת צילנדרים קטנים עם רוטב בשר, או פסטה מטוגנת עם דגיגים ממשפחת הסרדינים.
מוליזה: דג בקאלה מתובל בביצה ופטרוזילה.
פוליה: לראשונה פסטה עם רוטב דגים, עיקרית כבש או הודו בתנור או מיקס של דגים מטוגנים.
סיציליה: פסטה עם סרדינים, פוקצ'ה ממולאת בירקות ובשר.
קלבריה: ארטישוקים, דג חרב בתנור עם עגבניות, בצל, זיתים, צימוקים, צלפים.
סרדניה: לראשונות רביולי ממולאים בגבינת עיזים, פראולה שהיא פסטה (מזכיר קוסקוס) ברוטב צדפות, לעיקרית כבש מבושל ביין עם תפוחי אדמה.

סיציליה: פסטה עם סרדינים
11 צפיות0 תגובות

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page