top of page

ספגטי אלה נורמה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

הישר מסיציליה מהעיר קטניה, כנראה מנת הפסטה המפורסמת ביותר של האי, ספגטי אלה נורמה, פסטה ברוטב עגבניות וחצילים, השף דוד שושן מכין כמו הסיציליאנים טעים טעים...



מצרכים ל-2 סועדים

  • 220 גר' ספגטי (עדיף עבים)

  • 1 חציל בינוני

  • 150 גר' מחית עגבניות

  • 1 שן שום

  • 5-6 עלי בזיליקום

  • ריקוטה סלטה\פקורינו\פרמז'ן

  • שמן זית +שמן טיגון

  • מלח


ספגטי אלה הנורמה - צילום: דוד שושן


אופו ההכנה:

בסיר קטן מחממים שמן לטיגון.


קולפים את החציל (אפשר גם להשאיר את הקליפה למי שמעדיף) ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ.


מטגנים את החצילים עד שמזהיבים (הופכים אותם בשמן כדי שיטגנו טוב משני הצדדים).


ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.

ממליחים את המים לבישול הפסטה (1כף מלח גס על כל ליטר).


מניחים את הספגטי במים ודואגים שכל הספגטי יהיו מכוסים במים (אין צורך לשבור אותם).

עוקבים אחר הוראות היצרן לזמני הבישול.


במחבת מחממים 2 כפות שמן זית. אש בינונית נמוכה.

מועכים את שן השום בעזרת סכין רחבה וקולפים אותה (להשתדל להשאיר אותה שלמה כמה שיותר)

מטגנים את שן השום כדקה, מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב.


מוסיפים את עלי הבזיליקום כדקה לפני תום זמן הבישול של הפסטה וטועמים למליחות.

ממליחים לפי הצורך (קחו בחשבון שגם מי הבישול מלוחים וגם הגבינה ולכן לא להמליח יתר על המידה)

מוציאים את הפסטה מהמים ומעבירים למחבת. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הספגטי.

מעבירים לצלחת ומוסיפים את החצילים המטוגנים ומגרדים מעט מהגבינה מעל.

224 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי ריקוטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי אלה נורמה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page