top of page

ניוקי תפוחי אדמה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

המתכון הקלאסי להכנת ניוקי תפוחי אדמה איטלקים, מנה נפוצה בכל איטליה, השף דוד שושן מסביר צעד צעד איך להצליח להכין ניוקי בדיוק כמו באיטליה


מצרכים ל-2 סועדים

  • 500 גר' תפוחי אדמה מזן עמילני

  • 175 גר' קמח לבן (כוס ורבע)

  • מלח


אופן ההכנה:


מבשלים את תפוחי האדמה שלמים עם הקליפה.

כאשר תפוחי האדמה רכים (מזלג ננעץ ומשתחרר מהם בקלות) מוציאים אותם מהמים ומניחים להם להתקרר לטמפ' החדר ומעט פחות.


מסירים את הקליפה מתפוחי האדמה ומועכים אותם למרקם חלק (חשוב מאוד שלא יהיו גושים)

מוסיפים מעט מלח ואת הקמח למחית תפוחי האדמה ומערבבים היטב.

לשים את הבצק עד שהופך אחיד.


מקמחים את משטח העבודה בעזרת קמח או קמח דורום (סמולינה).

מחלקים את בצק הניוקי ל-4 ומגלגלים כל אחד מהם לגליל בקוטר 2-3 ס"מ.

מחלקים בעזרת סכין את הניוקי לעובי 2 ס"מ.


ניתן לגלגל כל חתיכה על גב מזלג על מנת לקבל את מרקם החריצים ש"תופס" את הרוטב בצורה טובה יותר.

מבשלים את הניוקי במים רותחים ומומלחים (כמו פסטה).

הניוקי מוכנים מעט אחרי שהם צפים על פני המים.


אם מעוניינים לשמר את הניוקי ניתן להקפיא אותם כאשר הם מופרדים אחד מהשני על מנת שלא ידבקו או לחילופין לבשל אותם ולשמן עם מעט שמן זית ולשמור במקרר ליום שאחרי.


653 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page