top of page

ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022


ברומא התנהג כרומאי אומר הפתגם ואכן לעיר רומא ניוקי משלה, השף דוד שושן מכין את הגרסה הרומאית עם שינוי קל, קרם אפונה, מנה קיצית עם ניחוחות טריים


מתכון ל: 4 סועדים

  • 250 גר' סמולה (קמח דורום)

  • 1 ליטר חלב

  • 100 גר' פרמזן

  • 50 גר' חמאה

  • 2 חלמונים

  • מלח

  • אגוז מוסקט (אופציונלי)


לקרם אפונה

  • 200 גר' אפונה (אפשר קפואה)

  • 1 בצל שאלוט

  • 1 כף חמאה

  • 2 כפות פרמזן

  • 200 מ"ל חלב

  • מלח


ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה

מחממים סיר על אש נמוכה ויוצקים פנימה את החלב. מוסיפים את החמאה ומאפשרים לה להתמוסס לאט.
מוסיפים את החלמונים (כשהחלב עדיין חמים אך לא רותח) וטורפים היטב.
מוסיפים פנימה את הפרמזן המגורר וטורפים היטב.
טועמים מתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
מוסיפים את אגוז המוסקט (רבע כפית).
כאשר החלב חם מספיק (אין צורך להביא לרתיחה) שופכים פנימה בהדרגה ותוך כדי ערבוב את הסמולה.
מערבבים היטב עד שהסמולה סופגת את הנוזל ומסמיכה אותו לכדי קרם יציב.
ממשיכים לערבב את הסמולה ומוודאים שהיא לא נדבקת לתחתית.

ברגע שמתקבל בצק רך אחד אחיד ומוצק ניתן לפרוס ניילון נצמד על משטח ומעליו להניח את הבצק.

יוצרים מעין גליל ועוטפים את כולו בניילון הנצמד.

מוודאים שאין פתחים דרכם יכול להיווצר קרום ומניחים להצטנן במקרר (לא במקפיא) כ-4 שעות לפחות או עד שהבצק קר ויציב.


אופן הכנת קרם האפונה


בסיר על להבה נמוכה ממיסים את החמאה.
קוצצים את בצל השאלוט ומטגנים בחמאה כ: 3-4 דק'. מוסיפים את האפונה ומערבבים. מבשלים כ-3 דק' נוספות.
יוצקים את החלב, מוסיפים את הפרמזן ומעט מלח אם יש צורך ומבשלים כ: 3-4 דק' נוספות. חשוב שלא לבשל את האפונה יותר מדי על מנת שלא תאבד את הצבע הירוק.
טוחנים את הקרם ומעבירים דרך נפה על מנת להיפטר מהקליפות. (אם האפונה קטנה ועדינה יתכן ולא יהיה צורך בשלב הזה).
מניחים בצד או מצננים אם לא מעוניינים להשתמש באותו היום.
כאשר הניוקי מוכנים, מסירים את הניילון ופורסים לפרוסות בעובי 2 ס"מ.
מחממים מחבת טפלון (חשוב שתהיה טובה).
יוצקים מעט שמן זית וצולים את הניוקי היטב על אש בינונית משני הצדדים.
מחממים במקביל את קרם האפונים, יוצקים לקערות עמוקות ומסדרים מעל את הניוקי הצלויים.

675 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page