top of page

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

בעיר סורנטו בדרום המגף מכינים ניוקי שנקראים על שם העיר, המנה המקורית מסתיימת בתנור, כאן בגרסה רעננה וקייצית עם מוצרלה טרייה מעל


השף דוד שושן מכין את הניוקי האהובים עם שינוי קל שהופך אותם לקלילים לקיץ הישראלי. מנה חובה לאוהבי ניוקי תפוחי אדמה.




מצרכים ל-4 סועדים:

לניוקי:

6 תפוחי אדמה בינוניים (צריכים להתקבל 500 גרם תפוחי אדמה לאחר בישול ומעיכה)

175 גר' קמח לבן (עדיף קמח פסטה)

מלח רגיל


לרוטב:

2 כוסות עגבניות שרי

שליש כוס שמן זית

חצי כוס עלי בזיליקום

2 כדורי מוצרלה

מלח


אופן ההכנה:

מניחים את תפוחי האדמה בסיר עם מים ומביאים לרתיחה. מבשלים כחצי שעה או עד שתפוחי האדמה מתרככים.

מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים להצטנן מעט.


הכנת הניוקי:

קולפים את תפוחי האדמה שהצטננו (250 גר') ומועכים לפירה חלק ככל הניתן.

מעבירים לקערה ומוסיפים פנימה את הקמח ומעט מלח.

לשים היטב עד שמתקבל בצק אחיד.

מקמחים משטח עבודה ומרדדים את הבצק לנקניק מוארך בקוטר של כס"מ וחצי. אם יש צורך מחלקים את הבצק לכמה חלקים ועובדים עם כל חלק בנפרד.

חותכים כל נקניק בצק למקטעים באורך 2 וחצי ס"מ ומניחים על מגש מקומח.


הכנת הרוטב:

מניחים את עגבניות השרי במגש. מתבלים במעט שמן זית ומלח וצולים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20 דק'.

מחממים מחבת עם 3 כפות שמן זית.

מועכים את שיני השום ומניחים במחבת.

צולים כ2 דקות על להבה בינונית.

מניחים את העגבניות הצלויות בתבנית (יחד עם הנוזלים שהצטברו).

מוסיפים פנימה את עלי הבזיליקום.

מועכים מעט את העגבניות, טועמים ומוסיפים מעט מלח.



מרתיחים מים בסיר וממליחים עם מעט מלח גס (כ-3 ליטר מים וכף טחצי שטוחה של מלח).

מבשלים את הניוקי עד שמוכנים כ-3 דק' לערך.

** גם אם הניוקי צפים יש לבדוק אם הגיעו למרקם הרצוי.

מסננים את הניוקי ומעבירים אל המחבת.


מערבבים את הניוקי היטב ברוטב.

מגישים את בניוקי בצלחות מעט עמוקות, קורעים את כדור המוצרלה ומניחים את קרעי הגבינה לצד הניוקי והעגבניות.



ניוקי אלה סורנטינה
ניוקי אלה סורנטינה- צילום: דורון צויבל


288 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

コメント


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page