top of page

פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

לא רק באנגליה! גם באיטליה אוכלים דגים מטוגנים, זה קורה בכל עיירות החוף, זו מנה נפוצה בכל מסעדות הדגים באיטליה, כאן בגרסה כשרה המתאימה לישראל


השף דוד שושן מכין את מנת הדגים הקלאסית דג מטוגן, כאן עם צ'יפס קישואים. אחת המנות הפופולאריות באיטליה במסעדות דגים. קל להכנה בבית, אם כנשנוש בתחילת הארוחה או כמנה עיקרית, הכל הולך.




מצרכים ל-2 סועדים:

300 גרם בקלה (מרלוצו או קוד) נקי מעור ועצמות

2 קישואים בינוניים

100 גר' קמח חומוס

150 מ"ל מים

מלח

שמן טיגון


אופן ההכנה:

שוטפים ומייבשים היטב את הקישואים

חותכים למקלונים דקים

חותכים את הדג לנתחים בינוניים (3X3 ס"מ)

מייבשים את הדג היטב על נייר מגבת

מערבבים את קמח החומוס והמים בקערה עד לקבלת מרקם חלק.

סמיכות הבלילה צריכה להיות במרקם דומה לזה של טחינה גולמית.

מתבלים את הבלילה במעט מלח.


מחממים את השמן בסיר עמוק.

מטפטפים מעט מהבלילה על מנת לבדוק אם השמן חם מספיק. אם הבלילה נשארת לצוף ומוציאה בועות מצידיה סימן שהשמן מוכן.

בעזרת מלקחיים טובלים את הקישואים והדג בבלילה. חשוב שיהיו עטופים היטב.


אוחזים את הקישוא או את הדג בעזרת המלקחיים כאשר חצי ממנו טבול בשמן וחצי מעל כמה שניות לפני שמטגנים את כולו. השלב חשוב על מנת שהקישואים או הדג לא ישקעו לתחתית הסיר וידבקו.

כאשר הציפוי מקבל גוון זהוב עמוק מסננים מהשמן ומעבירים למסננת עם נייר סופג.

בוזקים מעט מלח מעל או מתבלים בלימון ואוכלים חם!



פיש אנד צ'יפס איטלקי
פיש אנד צ'יפס איטלקי- צילום: דוד שושן


271 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף