לא רק באנגליה! גם באיטליה אוכלים דגים מטוגנים, זה קורה בכל עיירות החוף, זו מנה נפוצה בכל מסעדות הדגים באיטליה, כאן בגרסה כשרה המתאימה לישראל
השף דוד שושן מכין את מנת הדגים הקלאסית דג מטוגן, כאן עם צ'יפס קישואים. אחת המנות הפופולאריות באיטליה במסעדות דגים. קל להכנה בבית, אם כנשנוש בתחילת הארוחה או כמנה עיקרית, הכל הולך.
מצרכים ל-2 סועדים:
300 גרם בקלה (מרלוצו או קוד) נקי מעור ועצמות
2 קישואים בינוניים
100 גר' קמח חומוס
150 מ"ל מים
מלח
שמן טיגון
אופן ההכנה:
שוטפים ומייבשים היטב את הקישואים
חותכים למקלונים דקים
חותכים את הדג לנתחים בינוניים (3X3 ס"מ)
מייבשים את הדג היטב על נייר מגבת
מערבבים את קמח החומוס והמים בקערה עד לקבלת מרקם חלק.
סמיכות הבלילה צריכה להיות במרקם דומה לזה של טחינה גולמית.
מתבלים את הבלילה במעט מלח.
מחממים את השמן בסיר עמוק.
מטפטפים מעט מהבלילה על מנת לבדוק אם השמן חם מספיק. אם הבלילה נשארת לצוף ומוציאה בועות מצידיה סימן שהשמן מוכן.
בעזרת מלקחיים טובלים את הקישואים והדג בבלילה. חשוב שיהיו עטופים היטב.
אוחזים את הקישוא או את הדג בעזרת המלקחיים כאשר חצי ממנו טבול בשמן וחצי מעל כמה שניות לפני שמטגנים את כולו. השלב חשוב על מנת שהקישואים או הדג לא ישקעו לתחתית הסיר וידבקו.
כאשר הציפוי מקבל גוון זהוב עמוק מסננים מהשמן ומעבירים למסננת עם נייר סופג.
בוזקים מעט מלח מעל או מתבלים בלימון ואוכלים חם!
Comments