פסטה קייצית קרה, כזו שלוקחים לים, לפיקניק ובטח שאוכלים גם בבית. ארוחת צוהריים איטלקית צמחונית מזינה לדרך
השף דוד שושן מכין סלט פסטה קייצי מלא בטעמים אגוזיים, פתיח לארוחה בבית או רעיון מעולה לפיקניק בטבע או בים, משביע את הרעב אבל גם את הנפש, לא מוותרים מכינים מראש ואוכלים טוב גם מחוץ לבית.
מצרכים ל-4 סועדים:
300 גר' פסטה פוזילי יבשה
חצי כוס עגבניות מיובשות (עדיף מושרות בשמן זית)
1 שן שום קטנה
רבע כוס שקדים
רבע כוס פקורינו מגוררת
שמן זית
מלח
אורוגולה
הכנת הפסטו:
קולים את השקדים עם מעט שמן ומלח במחבת.
מחממים מחבת על להבה בינונית עם מעט שמן זית. מפזרים מעט מלח ואת השקדים וקולים עד להשחמה תוך כדי ערבוב.
ניתן גם לקלות את השקדים בתנור:
מחממים תנור ל-150 מעלות.
מערבבים את השקדים בקערה עם מעט מלח ומעט מים.
משטחים על תבנית ואופים כ-10 דק'.
בודקים שהשקדים אכן השחימו קלות (השקדים צריכים להיות זהובים ויבשים) ומסירים מהתנור.
טוחנים את העגבניות במעבד מזון יחד עם השום, השקדים, שן הזית והפקורינו עד לקבלת מרקם נימוח אך לא נוזלי מדי.
איחוד המרכיבים:
מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ושוטפים קלות. מזלפים מעט שמן זית ומערבבים היטב.
מערבבים את הפסטה עם הפסטו ומעט שמן זית (אם יש צורך)
מוסיפים פנימה את עלי האורוגולה ומערבבים היטב.
מגישים את הפסטה בקערה או בצלחת עמוקה. אפשר לפזר מעט שקדים קצוצים או מעט שקדים פרוסים.
Comments