top of page

סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

פסטה קייצית קרה, כזו שלוקחים לים, לפיקניק ובטח שאוכלים גם בבית. ארוחת צוהריים איטלקית צמחונית מזינה לדרך


השף דוד שושן מכין סלט פסטה קייצי מלא בטעמים אגוזיים, פתיח לארוחה בבית או רעיון מעולה לפיקניק בטבע או בים, משביע את הרעב אבל גם את הנפש, לא מוותרים מכינים מראש ואוכלים טוב גם מחוץ לבית.




מצרכים ל-4 סועדים:

300 גר' פסטה פוזילי יבשה

חצי כוס עגבניות מיובשות (עדיף מושרות בשמן זית)

1 שן שום קטנה

רבע כוס שקדים

רבע כוס פקורינו מגוררת

שמן זית

מלח

אורוגולה


הכנת הפסטו:

קולים את השקדים עם מעט שמן ומלח במחבת.

מחממים מחבת על להבה בינונית עם מעט שמן זית. מפזרים מעט מלח ואת השקדים וקולים עד להשחמה תוך כדי ערבוב.


ניתן גם לקלות את השקדים בתנור:

מחממים תנור ל-150 מעלות.

מערבבים את השקדים בקערה עם מעט מלח ומעט מים.

משטחים על תבנית ואופים כ-10 דק'.

בודקים שהשקדים אכן השחימו קלות (השקדים צריכים להיות זהובים ויבשים) ומסירים מהתנור.

טוחנים את העגבניות במעבד מזון יחד עם השום, השקדים, שן הזית והפקורינו עד לקבלת מרקם נימוח אך לא נוזלי מדי.


איחוד המרכיבים:

מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן. כאשר הפסטה מוכנה מסננים אותה ושוטפים קלות. מזלפים מעט שמן זית ומערבבים היטב.

מערבבים את הפסטה עם הפסטו ומעט שמן זית (אם יש צורך)

מוסיפים פנימה את עלי האורוגולה ומערבבים היטב.

מגישים את הפסטה בקערה או בצלחת עמוקה. אפשר לפזר מעט שקדים קצוצים או מעט שקדים פרוסים.



סלט פסטה קייצי קל להכנה
סלט פסטה קייצי קל להכנה- צילום: דורון צויבל


112 צפיות0 תגובות
קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page