פסטה בלימון היא כנראה הפסטה שהכי מזוהה עם הקיץ, בימים החמים הלימון נותן תחושת רעננות וקלילות, עשו כבוד למנה שמזוהה כל כך עם דרום המגף בעיקר אזור אמלפי אך גם עם העיירה לימונה באגם גארדה
השף דוד שושן מכין את מנת הפסטה בלימון הממכרת, בימי הקיץ החמים היא תעשה לכם את היום, דווקא הפשטות וקלות ההכנה הופכים את מנת הפסטה הזו לאטרקטיבית ביותר.
מצרכים ל-2 סועדים:
200 גר' פטוצ'ינה טריים (אפשרי להשתמש גם בספגטי או לינגווינה)
70 גר' חמאה
2 שיני שום
חופן עלי בזיליקום
קליפת לימון מגוררת מלימון אחד
מיץ מלימון אחד
רבע כוס פארמיג'אנו מגורר
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים מוסיפים פנימה כף מלח גס.
מחממים מחבת על להבה נמוכה וממיסים חצי מכמות החמאה.
קולפים את שיני השום ומועכים קלות. מטגנים כדקה בחמאה.
מוסיפים את קליפת הלימון המגוררת ואת המיץ הלימון ומערבבים היטב.
מבשלים את הפטוצ'ינה עד שמוכנים (אם הפסטה טרייה הבישול אורך כ2-3 דק').
מסננים את הפסטה ומעבירים אל המחבת (לא זורקים את מי הבישול).
מוסיפים את הפרמג'אנו המגורר, מוסיפים את יתרת החמאה ומצקת ממי הבישול של הפסטה ומערבבים היטב עד שהגבינה נמסה.
טועמים וממליחים במידת הצורך.
מוסיפים עוד מעט ממי הבישול אם הרוטב הצטמצם.
מעבירים לצלחות עמוקות. ניתן לקשט בעלי בזיליקום טריים או בגילופי פארמיג'אנו.
Comentarios