top of page

פיצה ביתית בתבנית

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

איך מכינים פיצה ביתית? צריך מתכון מיוחד לכזאת. אם ניסיתם בעבר ונכשלתם אל תרימו ידיים, לשף דוד שושן יש פתרון עבורכם, פיצה בתבנית כמו שהאיטלקים מכינים בביתם באיטליה


לאורכו של המגף האיטלקי כולו לא רק בנאפולי מקום הולדתה של הפיצה האיטלקים רוכשים כבוד גדול למאכל הלאומי ה"פיצה", הם יוצאים לאכול פיצה בפיצריות עם תנור עצים בהן קיימת מסורת הכנה והתפחה מיוחדים. הסטיגמה שפיצה לא יוצאת בבית כמו בפיצרייה היא נכונה בהחלט. אבל כשרוצים להכין פיצה בבית כל מה שצריך לעשות זה לעקוב אחר כללי התפחה שונים שמתאימים לתנור ביתי שאינו מגיע לטמפרטורות של תנור עצים. התוצאה שונה אך טעימה, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן לפיצה ביתית בתבנית.




מצרכים לפיצה אחת:

לבצק:

650 גר' קמח מניטובה

340 גרם מים

6 גרם שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים

1 כף דבש

13 גרם מלח

30 גרם שמן זית


מרכיבים לשים על הפיצה:

4\3 כוס מחית עגבניות

2 כדורי מוצרלה טרייה

מלח


אופן ההכנה:

ממיסים את השמרים במים (חשוב שהמים יהיו פושרים)

בקערת מעבד מזון מניחים את הקמח יחד עם הדבש ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.

מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים ומשאירים כ: 4\1 מכמות המים בצד.

לאחר שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.

מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש כדקה נוספת.

מוסיפים את יתר המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד למדי.


מכדררים את הבצק ומניחים על משטח עבודה ומעליו קערה.

לאחר כ-10 דק' לשים ידנית את הבצק מעט. מכינים שוב כדור ומניחים להתפחה כחצי שעה.

מרדדים בעזרת הידיים את הכדור למלבן בעובי של כ-2 ס"מ.

מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את המלבן באמצעות מערוך לעובי של כ-1 ס"מ.

משמנים מעט תבנית בגודל של 50X40 ס"מ ומעבירים אליה בעדינות את הבצק המרודד.

מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.


מחממים תנור ל-230 מעלות.


מותחים את הבצק על עבר שולי התבנית בעדינות על מנת שכל התבנית תהיה מכוסה בבצק באופן אחיד.

מקמחים מעט את הבצק ויוצרים שקעים בעזרת האצבעות.

משמנים את הבצק עם מעט שמן זית.

יוצקים את רוטב העגבניות על הבצק ומורחים אותו באופן אחיד.

קורעים את כדורי המוצרלה וסוחטים אותם מעט.

מניחים את קרעי המוצרלה על הבצק ברווחים שווים.

מתבלים עם מעט מלח.


אופים כ: 5-6 דק' כאשר התבנית מונחת ישירות על חלקו התחתון של התנור ולאחר מכן להרים אותה למרכז להמשך האפיה של כ: 5-6 דקות נוספות.

בודקים את דרגת האפיה ואם יש צורך ניתן לאפות כ: 2-3 דק' נוספות.



פיצה ביתית בתבנית
פיצה ביתית בתבנית- צילום: יערה פרנס


438 צפיות0 תגובות
קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page