איך מכינים פיצה ביתית? צריך מתכון מיוחד לכזאת. אם ניסיתם בעבר ונכשלתם אל תרימו ידיים, לשף דוד שושן יש פתרון עבורכם, פיצה בתבנית כמו שהאיטלקים מכינים בביתם באיטליה
לאורכו של המגף האיטלקי כולו לא רק בנאפולי מקום הולדתה של הפיצה האיטלקים רוכשים כבוד גדול למאכל הלאומי ה"פיצה", הם יוצאים לאכול פיצה בפיצריות עם תנור עצים בהן קיימת מסורת הכנה והתפחה מיוחדים. הסטיגמה שפיצה לא יוצאת בבית כמו בפיצרייה היא נכונה בהחלט. אבל כשרוצים להכין פיצה בבית כל מה שצריך לעשות זה לעקוב אחר כללי התפחה שונים שמתאימים לתנור ביתי שאינו מגיע לטמפרטורות של תנור עצים. התוצאה שונה אך טעימה, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן לפיצה ביתית בתבנית.
מצרכים לפיצה אחת:
לבצק:
650 גר' קמח מניטובה
340 גרם מים
6 גרם שמרים יבשים או 18 גרם שמרים טריים
1 כף דבש
13 גרם מלח
30 גרם שמן זית
מרכיבים לשים על הפיצה:
4\3 כוס מחית עגבניות
2 כדורי מוצרלה טרייה
מלח
אופן ההכנה:
ממיסים את השמרים במים (חשוב שהמים יהיו פושרים)
בקערת מעבד מזון מניחים את הקמח יחד עם הדבש ומתחילים ללוש במהירות נמוכה.
מוסיפים בהדרגה את המים עם השמרים ומשאירים כ: 4\1 מכמות המים בצד.
לאחר שהבצק מתחיל להתגבש לפירורים מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
מוסיפים את שמן הזית וממשיכים ללוש כדקה נוספת.
מוסיפים את יתר המים ולשים עד שמתקבל בצק אחיד למדי.
מכדררים את הבצק ומניחים על משטח עבודה ומעליו קערה.
לאחר כ-10 דק' לשים ידנית את הבצק מעט. מכינים שוב כדור ומניחים להתפחה כחצי שעה.
מרדדים בעזרת הידיים את הכדור למלבן בעובי של כ-2 ס"מ.
מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את המלבן באמצעות מערוך לעובי של כ-1 ס"מ.
משמנים מעט תבנית בגודל של 50X40 ס"מ ומעבירים אליה בעדינות את הבצק המרודד.
מכסים ומתפיחים כחצי שעה נוספת.
מחממים תנור ל-230 מעלות.
מותחים את הבצק על עבר שולי התבנית בעדינות על מנת שכל התבנית תהיה מכוסה בבצק באופן אחיד.
מקמחים מעט את הבצק ויוצרים שקעים בעזרת האצבעות.
משמנים את הבצק עם מעט שמן זית.
יוצקים את רוטב העגבניות על הבצק ומורחים אותו באופן אחיד.
קורעים את כדורי המוצרלה וסוחטים אותם מעט.
מניחים את קרעי המוצרלה על הבצק ברווחים שווים.
מתבלים עם מעט מלח.
אופים כ: 5-6 דק' כאשר התבנית מונחת ישירות על חלקו התחתון של התנור ולאחר מכן להרים אותה למרכז להמשך האפיה של כ: 5-6 דקות נוספות.
בודקים את דרגת האפיה ואם יש צורך ניתן לאפות כ: 2-3 דק' נוספות.
האם אפשר לאפות פיצה כזו בטאבון על חום קבוע ?