top of page

ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

כיסונים מטוגנים ופריכים ממחוז אמיליה רומאניה, מאכל מסורתי שמוגש כפתיח לארוחות, ממולא בכל טוב של נקניקים וגבינות, קשה לעמוד בפיתוי


השף דוד שושן מכין את הכיסון המפורסם ממחוז אמיליה רומאניה כאן בגרסה חלבית, במילוי גבינת ריקוטה ופיסטוק, רעיון מושלם וקל להכנה לפתיחה של כל ארוחה.




מצרכים ל-20 ניוקי:


250 גר' קמח

50 מ"ל חלב בטמפ' החדר

50 מ"ל מים פושרים

35 מ"ל שמן זית

כפית מלח

חצי כפית סוכר

כפית שמרים יבשים

שמן ליטגון

250 גר' ריקוטה

רבע כוס פיסטוקים קלופים.


אופן ההכנה:


ממיסים את השמרים בחלב והמים.

מוסיפים פנימה את הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את הקמח ולשים עד שהבצק מתחיל להתגבש קלות.

מוסיפים את המלח ולשים מעט.

מוסיפים את שמן הזית ולשים עד שמתקבל בצק אחיד.

מעבירים למשטח עבודה ולשים היטב עד שהבצק הופך חלק.


מעבירים לקערה, מכסים במגבת ומניחים להתפחה של כחצי שעה או עד שהבצק מכפיל את נפחו.


מקמחים משטח עבודה ומניחים עליו את הבצק.

מרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ ומניחים על תבנית. מכסים ומניחים להתפחה של כ10 דק.


מחממים שמן טיגון בסיר.

קוצצים את הפיסטוקים ומתבלים עם מעט מלח. ניתן גם לקלות את הפיסטוק מעט במחבת או בתנור.


חותכים את הבצק לריבועים ומטגנים בשמן.

חשוב להפוך את הניוקי בשמן על מנת ששני הצדדים יטגנו היטב.


מסירים את הניוקי מהשמן בעזרת כף מחוררת ומניחים על נייר סופג.

פותחים את כיס הניוקי וממלאים במעט ריקוטה ופיסטוק קצוץ.

ניוקי פריטי לפני מילוי
ניוקי פריטי לפני מילוי- צילום: דורון צויבל
ניוקו פריטו ממולא בריקוטה ופיסטוק
ניוקו פריטו ממולא בריקוטה ופיסטוק - צילום: יערה פרנס


207 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Commenti


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף