top of page

סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון

+ באיטליה
Monday, July 17, 2023

זמן קריאה

חיפוש

מנת בשר עיקרית מהטעימות ביותר והפשוטות ביותר להכנה שיש למטבח האיטלקי להציע. מדובר בקלאסיקה. נתחי עגל חלב מרודדים דק דק מקומחים ברוטב לימון, מה שהופך את המנה לרעננה וקייצית


השף דוד שושן מכין את אחת מהמנות הבשריות המזוהות עם המטבח האיטלקי הקלאסי, "סקאלופינה" אלו נתחי בשר עגל רך מבושלות במחבת, מנה קלה להכנה בבית.




מצרכים ל-2 סועדים:

300 גרם סינטה עגל פרוסה דק

1 לימון

50 גר' חמאה

50 גר' קמח

מלח


אופן ההכנה:

מסירים את על החלקים השומניים מפרוסות הסינטה (כולל גידים)

שוטפים היטב את הלימון (מומלץ להשתמש בלימון אורגני ללא כל ציפוי סינטטי) ומגרדים מעד מהקליפה ומעבירים לכוס.

סוחטים את הלימון ואת המיץ מעבירים אל גרידת הלימון.

מחממים מחבת על להבה בינונית.

מקמחים היטב את פרוסות הסינטה ומנערים על מנת שלא תצטבר שכבת קמח עבה.

ממיסים חמאה במחבת.

מטגנים את פרוסות הסינטה קלות מכל צד.

מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה ומתבלים במעט מלח.

ממתינים מעט עד שהנוזלים יסמיכו מהקמח.

מעבירים לצלחת ואוכלים מיד.


סקלופינה אל לימונה
סקלופינה אל לימונה - צילום: דוד שושן


211 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
ראגו אלה בולונייזה
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קרפצ'ו בקר עם פרמזן קריספי
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
ציר בשר - מתכון
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page