מנת בשר עיקרית מהטעימות ביותר והפשוטות ביותר להכנה שיש למטבח האיטלקי להציע. מדובר בקלאסיקה. נתחי עגל חלב מרודדים דק דק מקומחים ברוטב לימון, מה שהופך את המנה לרעננה וקייצית
השף דוד שושן מכין את אחת מהמנות הבשריות המזוהות עם המטבח האיטלקי הקלאסי, "סקאלופינה" אלו נתחי בשר עגל רך מבושלות במחבת, מנה קלה להכנה בבית.
מצרכים ל-2 סועדים:
300 גרם סינטה עגל פרוסה דק
1 לימון
50 גר' חמאה
50 גר' קמח
מלח
אופן ההכנה:
מסירים את על החלקים השומניים מפרוסות הסינטה (כולל גידים)
שוטפים היטב את הלימון (מומלץ להשתמש בלימון אורגני ללא כל ציפוי סינטטי) ומגרדים מעד מהקליפה ומעבירים לכוס.
סוחטים את הלימון ואת המיץ מעבירים אל גרידת הלימון.
מחממים מחבת על להבה בינונית.
מקמחים היטב את פרוסות הסינטה ומנערים על מנת שלא תצטבר שכבת קמח עבה.
ממיסים חמאה במחבת.
מטגנים את פרוסות הסינטה קלות מכל צד.
מוסיפים את מיץ הלימון והגרידה ומתבלים במעט מלח.
ממתינים מעט עד שהנוזלים יסמיכו מהקמח.
מעבירים לצלחת ואוכלים מיד.

Comments