top of page

עוף הציידים

+ באיטליה
Tuesday, February 22, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 1 באפר׳ 2023

מתכון למנת עוף מנחמת עם יין אדום ועשבי תיבול נפלאים, מנה כפרית אך מעודנת עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן




מצרכים:

1.5 ק"ג שוקי עוף

400 גר' עגבניות קלופות או מרוסקות

1 בצל קלוף

2 גזרים בינוניים קלופים

1 גבעול סלרי שטוף ונקי

2-3 שיני שום

100 מ"ל יין אדום

1 גבעול רוזמרין

חופן עלי פטרוזיליה שטופים

מלח\ פלפל שחור

שמן זית

זיתים שחורים (לא חובה)


אופן ההכנה:


קוצצים היטב את הבצל, הגזר והסלרי
מחממים סיר רחב ונמוך או מחבת רחבה עם 3-4 כפות שמן זית.
צולים את הבצל, הגזר והסלרי כ: 5-6 דקות תוך כדי ערבוב על להבה בינונית עד שמשחימים קלות.
מוסיפים פנימה את השום (מועכים קלות קודם) וצולים כ: 2 דקות נוספות.
מסדרים את כרעי העוף על התערובת וצולים יחד עם הירקות כ: 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים פנימה את היין האדום ומאדים מעט.
מוסיפים פנימה את העגבניות (אם משתמשים בעגבניות קלופות יש צורך לטחון אותן מעט קודם) ומערבבים.
מוסיפים את ענף הרוזמרין (ואת הזיתים למי שמעוניין)
מוסיפים מים עד לגובה העוף אם הנוזלים לא מגיעים, מכסים במכסה ומבשלים על אש נמוכה כ: 40 דקות.
מסירים את המכסה ובודקים את רכות העוף. העוף צריך להיות רך מאוד. אם יש צורך ממשיכים לבשל עם מכסה סגור עד שהעוף מתרכך.
טועמים את הרוטב ומתבלים עם מלח ופלפל לפי הצורך. ממשיכים לבשל כ: 5 דקות נוספות עם מכסה פתוח על מנת שהמלח ימס היטב והרוטב יצטמצם.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומניחים בצד ללפחות שעה לפני ההגשה.
מחממים שוב ומגישים.

328 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page