top of page

צלי בקר איטלקי ביין

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

צלי בקר איטלקי ביין אדום, השף דוד שושן מכין מנה חורפית מנחמת לימים קרים, מנה לאוהבי בשר אדום


מצרכים ל-4 סועדים:

  • 700 גר' בשר בקר לצלי (מס' 5)

  • 2\1 בקבוק יין אדום

  • 1 בצל גדול

  • 1 גבעול סלרי

  • 1 גזר

  • חצי כפית גרגרי פלפל שחור

  • 3-4 עלי דפנה

  • 500 מ"ל ציר בקר - לצפייה במתכון נפרד לציר כאן

  • מלח

  • שמן זית

  • מעט קמח\קורנפלור


צלי בקר בסגנון איטלקי - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מנקים את נתח הבשר מגידים ומהשכבה החיצונית.


מחממים מצלית עם 2 כפות שמן זית וצולים היטב את הנתח משני הצדדים.


מחממים את ציר הבקר בסיר נפרד ( מתכון נפרד).


פורסים את הבצל לפרוסות בעובי חצי ס"מ. קולפים את הגזר ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ שוטפים היטב את גבעול הסלרי וחותכים גס.


לאחר שהנתח נצלה היטב מסירים מהמצלית, מוסיפים כף שמן זית ואת הירקות וצולים תוך כדי ערבוב כ-5 דקות.


מחזירים את נתח הבשר למצלית עם הירקות, מוסיפים את היין האדום, ציר הבקר והפלפל השחור.

מנמיכים את הלהבה למינימום ומכסים את הסיר.


מבשלים כשעה וכ 20 דק' לערך, הופכים את הנתח בתוך הנוזל על מנת שיתבשל מכל צדדיו.

לאחר שעה מסירים חלקית את המכסה וטועמים את הרוטב. מוסיפים מלח ומבשלים כשעה נוספת או עד שהבשר מתרכך.


שמים לב לכמות הנוזלים על מנת שלא תצטמצם מדי במהלך הבישול.


כאשר הבשר רך מסירים אותו מהרוטב ומכינים בלילת קמח מ-1 כף קמח ו-1/2 כוס מים. מערבבים היטב לקבלת מרקם חלק ומוזגים תוך כדי ערבוב לרוטב עד להסמכת הרוטב.


פורסים את הבשר ומוזגים מעליו את הרוטב.

339 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page