top of page

פסטה אלה קרבונרה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

בהחלט אחת המנות המפורסמות ביותר של העיר רומא. ספגטי אלה קרבונרה במקרה שלנו או כל פסטה ארוכה אחרת תעשה את העבודה. "ברומא התנהג כרומאי" כך דורש הפתגם ואכן כך עושה השף דוד שושן, לפניכם המתכון הרומאי המקורי ללא שינויים



ניתן להשתמש בפסטה יבשה קנויה או להכין בעצמנו פסטה טרייה: לצפייה במתכון המלא: לפסטה טרייה


בצק פסטה:

  • 300 גר' סמולינה (semolina rimacinata)

  • 3 ביצים שלמות

  • מעט מלח

לרוטב:

  • 100 גר' גואנצ'אלה – ניתן לחלופין להשתמש בפנצ'טה או בייקון (עדיף לא מעושן)

  • מלח

  • פלפל שחור

  • 4 חלמונים

  • גבינת פקורינו


ספגטי אלה קרבונרה - צילום: דוד שושן

הכנת הבצק:

לשים את כל החומרים עד לקבלת בצק אחיד. מניחים עטוף בניילון נצמד במקרר לכשעה.

מוציאים מהמקרר, מחלקים ל 5 חלקים ומרדדים ביד לעובי שיכול להיכנס למכונת הפסטה. מרדדים מספר פעמים בעובי העבה ביותר (מקפלים לשלישים- כמו שהראיתי לכם) וממשיכים לרדד עד לדק ביותר. מקמחים ומעבירים בחלק שחותך לפטוצ'ינה.


מקמחים שוב ומחלקים למנות (ניתן להקפיא ולבשל ישר מהקפאה)

מרתיחים כ-3 ליטר מים בסיר ומוסיפים 2 כפות מלח גס' שטוחות.


חותכים את הגואנצ'לה לקוביות בגודל חצי ס"מ על חצי ס"מ לערך.

מחממים מחבת על להבה בינונית. מוסיפים פנימה את הגואנצ'אלה

צולים את הגואנצ'לה על אש נמוכה עד שרוב השומן שבו הופך נוזלי והגואנצ'לה פריך. מערבבים היטב ומנמיכים את הלהבה.


מבשלים את הפסטה לפי זמני הבישול.

בקערה טורפים את הביצים ומערבבים פנימה את גבינת הפקורינו (משאירים מעט בצד).

כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה למחבת עם מעט ממי הבישול ומכבים את הלהבה.

מוסיפים את תערובת החלמונים ומערבבים היטב למניעת קרישה.

מתבלים עם מעט פלפל שחור


מגישים לצלחות ומגרדים מעט גבינת פקורינו מעל.

810 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
ראגו אלה בולונייזה
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קרפצ'ו בקר עם פרמזן קריספי
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
ציר בשר - מתכון
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page