top of page

פירסומים קשורים

קציצות עם ארטישוק

מנת קציצות בקר עם ארטישוק, מנה עיקרית עונתית הופכת כל ארוחה לפחות שיגרתית השף דוד שושן מכין קציצות בקר עם ארטישוק, מנה פחות מוכרת שאוכלים...

סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון

מנת בשר עיקרית מהטעימות ביותר והפשוטות ביותר להכנה שיש למטבח האיטלקי להציע. מדובר בקלאסיקה. נתחי עגל חלב מרודדים דק דק מקומחים ברוטב...

סלט כוסמין קייצי

הכי פשוט קייצי ובריא, משביע ועשיר בויטמינים מינרלים וסיבים, סלט חיטת כוסמין קר לימים חמים, כמו סלט אורז גם סלט חיטה מאוד נפוץ בחודשי הקיץ...

פסטה (טרייה) בלימון

פסטה בלימון היא כנראה הפסטה שהכי מזוהה עם הקיץ, בימים החמים הלימון נותן תחושת רעננות וקלילות, עשו כבוד למנה שמזוהה כל כך עם דרום המגף...

ריזוטו אספרגוס

אחד ממנות הריזוטו המפורסמות היא זו עם האספרגוס, מנה אביבית שהפכה למנה אותה אוכלים לאורך כל השנה ריזוטו כולם מכירים, אך האם כבר טעמתם...

קאפונטה סיציליאנית

סלט חצילים סיציליאני, מנה שכולה סיציליה טעמים חזקים מתוקים מלוחים, לא סלט החצילים שאתם רגילים אליו לסיציליה מסורות קולינרית עשירה, היא...

קרוסטטה פירות יער

עוגה איטלקית קלאסית אותה אוכלים בכל איטליה, אם בארוחות בוקר או בסיום הסעודה כקינוח, כאן עם ריבת פירות יער את עוגת הקרוסטטה אין צורך...

פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏

לא רק באנגליה! גם באיטליה אוכלים דגים מטוגנים, זה קורה בכל עיירות החוף, זו מנה נפוצה בכל מסעדות הדגים באיטליה, כאן בגרסה כשרה המתאימה...

פסטה בתנור ברוטב פלפלים

איטלקים לא זורקים פסטה! אם בישלתם יותר מידי פסטה יום קודם ושמרתם במקרר, או אפילו בלי תירוץ רק כי פשוט בא לכם, הכינו את המנה הטעימה הזו,...

קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג

ונציה במיטבה, דג נא וקוקטייל קייצי לימים החמים בסטייל בליני היה צייר מפורסם בוונציה מפורסם בצבעיו הרכים, והארי'ז בר הוא עד היום אחד הברים...

ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)

בעיר סורנטו בדרום המגף מכינים ניוקי שנקראים על שם העיר, המנה המקורית מסתיימת בתנור, כאן בגרסה רעננה וקייצית עם מוצרלה טרייה מעל השף דוד...

פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה

טעמי הפיצה עשו דרכם גם לעוד מנות איטלקיות נפוצות, אחת מהן היא "פרוסות הבקר בפיצאיולה" אוכלים בשר ומתכתבים עם אותם טעמים שלא נמאסים לעולם...

פיצה ביתית בתבנית

איך מכינים פיצה ביתית? צריך מתכון מיוחד לכזאת. אם ניסיתם בעבר ונכשלתם אל תרימו ידיים, לשף דוד שושן יש פתרון עבורכם, פיצה בתבנית כמו...

סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה

פסטה קייצית קרה, כזו שלוקחים לים, לפיקניק ובטח שאוכלים גם בבית. ארוחת צוהריים איטלקית צמחונית מזינה לדרך השף דוד שושן מכין סלט פסטה קייצי...

ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק

כיסונים מטוגנים ופריכים ממחוז אמיליה רומאניה, מאכל מסורתי שמוגש כפתיח לארוחות, ממולא בכל טוב של נקניקים וגבינות, קשה לעמוד בפיתוי השף דוד...

חציל בכרכרה - מתכון

במנות האיטלקיות יש הרבה משחקי מילים, לפנינו אחת מהן, חציל בכרכרה (Melanzana in carrozza) הוא חציל מטוגן עם גבינת מוצרלה עטוף בפרורי לחם,...

מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה

לאוהבי החריף, פסטה טרייה ברוטב עגבניות, "כועסת" (arrabbiata) כמו שאומרים האיטלקים, מתכון פשוט להכנה טעים עד כדי שלמות, הצטרפו לשף דוד...

כדורי ארנצ'יני - מתכון

סיציליה במיטבה בתוך כדור אורז מטוגן, השף דוד שושן מכין כדורי ארנצ'יני, תענוג מדרום איטליה הארנצ'יני או כפי שמכנים אותם בעיר פלרמו...

פפרדלה פטריות יער

פסטה פפרדלה טרייה ברוטב פטריות יער, מנה חורפית מעולה לימים קרים, לאלו שאינם מתעקשים על עונתיות ניתן להשיג פטריות יער לאורך כל השנה, עקבו...

רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה

השף דוד שושן מכין מנת רביולי קלאסית במילוי גבינת ריקוטה ותרד, ברוטב אגוזים וחמאה. הרוטב מתאים לעונת החורף והסתיו אך בעיקרון אפשר לאוכלו...

המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי

כמו הארנצ'יני הסיציליאנים רק מרומא. הסופלי ששמו מגיע משיבוש המילה הצרפתית ל"הפתעה" אכן מפתיע ומוציא מתוכו חוט מוצרלה לוהט שהעניק לו את...

פלאן פרמזן

פלאן מגבינת פַּרְמִיגָ'נוֹ הוא אנטיפסטי מעודן, פתרון אלגנטי לפתיחת ארוחה, הפרמזן מעניק לחך קשת טעמים רחבה והרמונית, מנה יחסית קלה ומהירה...

עוגת תפוזים ושקדים רומאית

היישר מרומא עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות. הרומאים נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח אך יש שמכינים אותה גם בשאר השנה. העוגה היא ללא גלוטן,...

ספגטי קאצ'ו אה פפה

אחת הפסטות הפשוטות ביותר ועם זאת הטעימות ביותר שיש. שילוב מדהים בין חריפות הפלפל למליחות והמתקתקות של הפקורינו הרומאית. ניתן ומומלץ...

עוף הציידים

מתכון למנת עוף מנחמת עם יין אדום ועשבי תיבול נפלאים, מנה כפרית אך מעודנת עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן מצרכים: 1.5 ק"ג שוקי עוף 400...

פטוצ'ינה אלפרדו

השף דוד שושן מכין את המתכון המקורי למנה המיתולוגית פטוצ'ינה אלפרדו, המנה הפכה פופלרית בתחילת המאה ה-20 במסעדה ברומא ועל שמה היא נקראת עד...

מתכון לקנדרלי

מנה המזכירה לנו את הקניידלך במטבח האשכנזי, ואכן היא מגיעה מהמטבח הצפון איטלקי של הרי הדולומיטים, בגבול אוסטריה. קנדרלי (קנודל בגרמנית)...

פנקוטה

פנקוטה הוא קינוח איטלקי המוכר בכל העולם, מקורותיו במחוז פיימונטה בשצפון מערב איטליה, את הקלאסיקה הזאת מכינים משמנת מתוקה מבושלת, השף דוד...

ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏

מנת פסטה פשוטה אך מושלמת מהעיר נאפולי, מנבחרי המטבח האיטלקי העני. שלושה מרכיבים בלבד: שום, שמן זית ופלפל חריף. הסוד חבוי בפרטים הקטנים,...

לזניה תרד ופסטו

לזניה היא פסטה טרייה הנאפת בתנור, היא מגיעה מאזור בולוניה, המתכון כאן הוא שילוב של שני מחוזות שונים מהמגף, אמילייה רומאניה וליגוריה,...

מרק מינסטרונה

מרק ירקות המזוהה כל כך עם איטליה, מרק שאפשר למצוא לכל אורך המגף האיטלקי בגרסאות שונות, הוא מתאים לכל ימות השנה, עשיר בסיבים בריאותיים...

קפה - מדריך להכנת קפה איטלקי במוקה איטלקית

יודעים להכין קפה בקפטיירה (מוקה) איטלקית? לא בטוח שאתם מכירים את כל הטריקים החשובים. הנה המדריך המלא, כל הסודות של האיטלקים לקפה מושלם...

זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה

פינת מאפי חומוס - לא מצפים לפגוש דווקא חומוס באיטליה, אך לקִטְנִית הזו יש מקום של כבוד במטבח האיטלקי הדרומי והצפוני כאחד מי שכבר הכין את...

סלט שומר ותפוז

סלט קייצי בעלת טעמים נפלאים, סלט פשוט משומר ותפוז, גאונות איטלקית מצרכים לשני אנשים: 1 שומר 1 תפוז שמן זית חופן אגוזי מלך חופן שקדים מלח...

רביולי עשבים עם רוטב אגוזים

רביולי במילוי עשבים מרים ורוטב אגוזים, מנת פסטה צמחונית, השף דוד שושן מכין את הפסטה על בסיס ביצים, הכיסונים ממולאים בעשבים עונתיים...

פשטידת גבינות ותרד

טורטה סלטה באיטלקית היא פשטידה מלוחה, השף דוד שושן מכין גרסה של גבינות ותרד, פשטידה איטלקית המתאימה לכל ימות השנה ולכל ארוחה, מנה צמחונית...

ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה

ברומא התנהג כרומאי אומר הפתגם ואכן לעיר רומא ניוקי משלה, השף דוד שושן מכין את הגרסה הרומאית עם שינוי קל, קרם אפונה, מנה קיצית עם ניחוחות...

פסטו פול - Marò

פסטו הפול או בשמו האיטלקי Marò מגיע מהרביירה הליגורית, באופן ספציפי מאזור צ'ינקווה טרה, לממרח הזה מקורות מאוד עתיקים, הוא נאכל באביב כאשר...

צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א

מה זה צָ'אוּדֶדָה? (Ciaudedda) זו מנה אביבית ממחוז בזיליקטה, (דרום המגף) ארטישוק, תפוחי אדמה הופכים לסלט יחודי, השף דוד שושן מכין אותה...

סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית

קינוח קלאסי ונפוץ מהמטבח האיטלקי, הסמיפרדו הוא למעשה גלידה ביתית שאפשר להכין אותה בטעמים שונים, השף דוד שושן מכין את המנה בטעם תותים...

פרחי קישוא ממולאים

פרחי קישוא ממולאים בגבינת ריקוטה ואנשובי, למנה זו שורשים בדרום איטליה, הטיגון והקריספיות של הפרחים בניגוד למילוי הרך של הגבינה עם מליחות...

ספגטי עם סרדינים

הספגטי בליווי סרדינים היא מנה פסטה טיפוסית מהאי סיציליה, כל מה שצריך זה סרדינים טריים, פרורי לחם ופסטה קנויה מאיכת טובה או טרייה ללא...

פיאדינה - פיתה איטלקית

הפיאדינה היא סוג של פיתה איטלקית, היא מגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה אך אפשר למצוא אותה ברוב איטליה, אפשר להגדיר אותה כאוכל רחוב אבל מאוד קל...

פאנצנלה - סלט טוסקני

הפנצאנלה היא למעשה סלט, מקורות המנה בעיר פירנצה, במנה יש שימוש בלחם יבש וירקות טריים עם טיבול מיוחד. עוד מנה מהמטבח העני הטוסקני שהיא...

ספינצ'ונה - מאפה סיצילאני

ספינצ'ונה הוא מאפה סיציליאני מהעיר פלרמו, מזכיר פוקאצ'ה, מזכיר פיצה? אכן, אך מדובר במנה אחרת השייכת למשפחת המאפים המלוחים האיטלקית. ניתן...

ראגו אלה בולונייזה

כשמו המעיד עליו מגיע רוטב הראגו בולונייזה מהעיר בולוניה, למרות שלכל אזור באיטליה יש רוטב בשר (ראגו) משלו, דווקא זה מהעיר בולוניה עשה לו...

פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה

פאסטלי היא פסטה טרייה מיוחדת על בסיס ביצים המגיעה ממחוז אמיליה-רומאניה שבצפון איטליה. היא מוגשת במרק (ציר עוף). זוהי מנה חורפית טעימה...

פארמיג'אנה די מלאנזנה - חצילים

קלאסיקה נאפוליטנית, הפארמיג'אנה הוא מאפה מחצילים, עגבניות וגבינות מוצרלה ופרמזן. מנה זו מוגשת כמנה ראשונה (לא חובה), היא מהמנות המפורסמות...

קולורג'יונס - פסטה

הפסטה יחודית זו ה"קולורג'יונס" מגיעה מהאי סרדניה, מדובר בכיסון ממולא בתפוחי אדמה, גבינת פקורינו ונענע. מתכון לא טיפוסי בנוף הקולינרי...

ניוקי ריקוטה

ניוקי היא מנה מהעתיקות באיטליה, הניוקי המוכר ביותר הוא זה מתפוחי אדמה, אבל בצפון איטליה נפוצה גם מנת הניוקי מגבינת הריקוטה המנה הזו נפוצה...

דוד שושן | שף

שף ישראלי החי בצפון איטליה מ-2013, עבד במטבחים איטלקים וצבר ניסיון קולינרי רב. בתור עבודה שניה הוא סטנדאפיסט בשפה האיטלקית.

מערכת באיטליה

דוד שושן | שף

דורון צויבל | כותב על איטליה

יונתן ברג | סופר ומשורר

ד"ר ענת מוברמן

לי טפרברג-קנאי | מדריכת תיירים מורשית באיטליה

נסי דנזין | חיה בין פירנצה לרומא

ג'רארדה סורנטינו | החברים קוראים לי ג'רי

שרה פרקאסטי | אוהבת לטייל, לכתוב, לספר ולחלוק חוויות

נדיה קרישי | ספרנית בסיפריה הקפיטולרית בורונה

אילנה לנשון | גרה ברומא עם בן זוגה וחתול הספרדי

ג'וליו ספייאצי | עיתונאי ופובליציסט

יונתן הירשפלד | צייר, אוצר וכותב

צאלה רובינשטיין | אשת קולינריה

רעות בן הלוי | סטייליסטית אישית וחובבת אופנת וינטג'

חן חורש | כתבת אופנה

נויה פיבר | מעצבת אופנה

שירלי פינצי-לב | מתרגמת ספרות איטלקית

יונתן פיין | סופר ומתרגם

מרקו גלפאסי | מורה לאומנות פלסטית בעיר לוקה.

שלומית אורן | מרצה ובלוגרית אומנות

לורנצו טל | נזיר במסדר הפרנצ'סקני ונציאני

מיכאל משאוי | מדריך טיולים באיטליה.

אילאיל קופלר | אשת חינוך ובלוגרית

דורון המבורגר | סופר, כותב ברשת

כותבים נוספים

כותבים

bottom of page