הספגטי בליווי סרדינים היא מנה פסטה טיפוסית מהאי סיציליה, כל מה שצריך זה סרדינים טריים, פרורי לחם ופסטה קנויה מאיכת טובה או טרייה ללא ביצים למתכון נפרד.
השף דוד שושן מכין את המתכון הסיצליאני לפי המסורת הסיציליאנית
מתכון -ל-2 סועדים
200 גר' ספגטי עבים
6 סרדינים טריים
2 שיני שום
עשב שומר (העלים בחלק העליון של השומר)
פירורי לחם
שמן זית
מלח
פלפל חריף יבש (לא חובה)
הכנת המוליקה:
יוצקים כף שמן זית למחבת ומחממים על להבה נמוכה.
קולפים שן שום, מועכים אותה בעזרת כף היד כנגד קרש החיתוך ומוסיפים אותה אל השמן. מטגנים את שן השום כ: 3-4 דק' ודואגים שלא תישרף.
מוסיפים פנימה 4 כפות פירורי לחם (ניתן להשתמש בלחם יבש טחון).
קולים את פירורי הלחם תוך כדי ערבוב עד שמשחימים.
מסירים את שן השום המעוכה ומעבירים את פירורי הלחם לקערה.
הכנת המנה:
שוטפים היטב את הסרדינים ומסירים מהם את הראש והאידרה. מניחים בצד.
מרתיחים מים בסיר וממליחים (1 כף שטוחה של מלח גס על כל ליטר).
מבשלים את הספגטי לפי זמני הבישול שעל האריזה.
במקביל לבישול הספגטי מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה.
קולפים שן שום ומועכים אותה קלות (משאירים אותה שלמה) ומטגנים אותה בשמן הזית.
מוסיפים את פילה הסרדינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.
(בשלב זה ניתן להוסיף פלפל חריף יבש למי שרוצה)
מוסיפים את עשב השומר וממשיכים לבשל.
מסירים את שן השום מהרוטב.
כאשר הספגטי מוכנים מעבירים אותם מהסיר אל המחבת ומערבבים היטב.
מעבירים את הספגטי לצלחות ומתבלים עם פירורי הלחם הקלויים.
Comments