top of page

ספגטי עם סרדינים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

הספגטי בליווי סרדינים היא מנה פסטה טיפוסית מהאי סיציליה, כל מה שצריך זה סרדינים טריים, פרורי לחם ופסטה קנויה מאיכת טובה או טרייה ללא ביצים למתכון נפרד.

השף דוד שושן מכין את המתכון הסיצליאני לפי המסורת הסיציליאנית



מתכון -ל-2 סועדים

  • 200 גר' ספגטי עבים

  • 6 סרדינים טריים

  • 2 שיני שום

  • עשב שומר (העלים בחלק העליון של השומר)

  • פירורי לחם

  • שמן זית

  • מלח

  • פלפל חריף יבש (לא חובה)


הכנת המוליקה:

יוצקים כף שמן זית למחבת ומחממים על להבה נמוכה.

קולפים שן שום, מועכים אותה בעזרת כף היד כנגד קרש החיתוך ומוסיפים אותה אל השמן. מטגנים את שן השום כ: 3-4 דק' ודואגים שלא תישרף.


מוסיפים פנימה 4 כפות פירורי לחם (ניתן להשתמש בלחם יבש טחון).

קולים את פירורי הלחם תוך כדי ערבוב עד שמשחימים.

מסירים את שן השום המעוכה ומעבירים את פירורי הלחם לקערה.

ספגטי עם סרדינים - צילום: דוד שושן

הכנת המנה:

שוטפים היטב את הסרדינים ומסירים מהם את הראש והאידרה. מניחים בצד.


מרתיחים מים בסיר וממליחים (1 כף שטוחה של מלח גס על כל ליטר).

מבשלים את הספגטי לפי זמני הבישול שעל האריזה.


במקביל לבישול הספגטי מחממים 3 כפות שמן זית במחבת רחבה.


קולפים שן שום ומועכים אותה קלות (משאירים אותה שלמה) ומטגנים אותה בשמן הזית.


מוסיפים את פילה הסרדינים וממשיכים לטגן תוך כדי ערבוב.

(בשלב זה ניתן להוסיף פלפל חריף יבש למי שרוצה)

מוסיפים את עשב השומר וממשיכים לבשל.

מסירים את שן השום מהרוטב.


כאשר הספגטי מוכנים מעבירים אותם מהסיר אל המחבת ומערבבים היטב.

מעבירים את הספגטי לצלחות ומתבלים עם פירורי הלחם הקלויים.

147 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי ריקוטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי אלה נורמה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page