top of page

פרחי קישוא ממולאים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 17 ביולי 2023

פרחי קישוא ממולאים בגבינת ריקוטה ואנשובי, למנה זו שורשים בדרום איטליה, הטיגון והקריספיות של הפרחים בניגוד למילוי הרך של הגבינה עם מליחות האנשובי יוצרים ביס מושלם. פשוט וקל להכנה



מתכון ל-8 יחידות

  • 8 פרחי קישוא

  • 250 גר' ריקוטה

  • 4-5 פילה אנשובי מומלח

  • חצי צרור פטרוזיליה

  • קמח (ניתן להמיר בקמח חומוס לבעלי רגישות לגלוטן)

  • שמן לטיגון


פרחי קישוא ממולאים - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:


מפרידים את עלי הפטרוזיליה, שוטפים היטב ומייבשים. קוצצים את עלי הפטרוזיליה דק.

קוצצים את פילה האנשובי דק.


בקערה- מערבבים את גבינת הריקוטה עם האנשובי והפטרוזיליה.

מניחים ל-5 דקות, טועמים ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך.


פותחים בעדינות את פרחי הקישוא ומסירים את עמוד העלי שבמרכזו.

בעזרת כפית (אפשרי גם עם שק זילוף) ממלאים את הפרחים עד לקו הצהוב של העלים וסוגרים בעדינות.


הכנת הבלילה:

בקערה מערבבים קמח ומים ביחד של 2:1 עד לקבלת מרקם קרמי אך לא סמיך מדי.

מחממים שמן בסיר לטמפ' של 160 מעלות לערך.


בעזרת מלקחיים טובלים את פרחי הקישואים בבלילה ומעבירים אל השמן.

טובלים רק מחצית מפרח הקישוא בשמן תוך כדי שאוחזים בו בעזרת המלקחיים לכ-10 שניות (על מנת שלא ידבק לתחתית הסיר). משחררים את הפרח ומטגנים עד שהציפוי מזהיב.

חוזרים על הפעולה עם שאר הפרחים.


מסירים מהשמן ומניחים על נייר סופג.

ממתינים מספר שניות על מנת שיצטנן מעט ואוכלים.

154 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף