top of page

סרדינים ממולאים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

מנת אנטי פסטי מסיציליה, סרדינים ממולאים. השף דוד שושן לוקח אותנו למסע ניחוחות לאחד מהמקומות היפים והטעימים במגף האיטלקי, סיציליה...



מצרכים:

  • 300 גר' סרדינים מפולטים (פרפר) ללא אידרה

  • 10 גר' צנוברים

  • 50 גר' פירורי לחם

  • 15 גר' צימוקים

  • 3 פילטים אנשובי קצוצים דק

  • 3 כפות פטרוזיליה קצוצה דק

  • מיץ מתפוז אחד

  • 2 כפות דבש

  • שמן זית

  • מלח


סרדינים ממולאים - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

משרים את הצימוקים במים קרים לכ-10 דקות.


בקערה מערבבים את פירורי הלחם, הצנוברים, האנשובי, הפטרוזיליה, מעט שמן זית והצימוקים (סחוטים מנוזלים) לכדי תערובת מעט לחה.


בקערה נפרדת מערבבים את מיץ התפוזים יחד עם הדבש ו-2 כפות שמן הזית.


מוסיפים מעט מהנוזל לתערובת היבשה (כף בערך).


על משטח עבודה מניחים את פילה הסרדין כאשר העור פונה כלפי מטה וממלאים בתערובת. מקפלים בעדינות את הפילה ומניחים בתבנית אפיה כאשר ה"פתח" פונה כלפי התבנית.


מסדרים את הסרדינים צמוד אחד אחד לשני ויוצקים את נוזל התפוזים והדבש מעל. מפזרים את יתר התערובת מעל הסרדינים המגולגלים ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות כ-8 דקות. ניתן לסדר עלי דפנה בין הסרדינים.


מוציאים מהתנור ומחכים שיצטנן לפני שמוציאים מהתבנית.

55 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
סלסה ורדה
Tuesday, July 6, 2021
סרדינים ממולאים
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page