top of page

קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

ונציה במיטבה, דג נא וקוקטייל קייצי לימים החמים בסטייל


בליני היה צייר מפורסם בוונציה מפורסם בצבעיו הרכים, והארי'ז בר הוא עד היום אחד הברים המפורסמים בוונציה, היכן ששתו אורסון וולס והמינגווי ועוד מפורסמים אחרים. ב 1948 הברמן המציא את קוקטייל בליני שהוכן מאפרסקים טריים ויין מבעבע מסוג פרוסקו על שם הצייר שצבעיו הזכירו את המשקה. השילוב של דג נא מהים וקוקטייל בליני מתבקש בקיץ צפון איטלקי.




מצרכים לשני סועדים:


לבליני:

250 מ"ל פרוסקו

2 אפרסקים לבנים בשלים


לקרפצ'ו דג:

פילה דג לבן נקי מעור ועצמות

1 נקטרינה

חומץ בלסמי איכותי

שמן זית

מלח

אורוגולה


קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג פירותי
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג פירותי - צילום: דורון צויבל

אופן ההכנה:


בליני:

שוטפים היטב את האפרסקים וחותכים לקוביות (מסירים את הגלעין).

טוחנים את האפרסקים למחית חלקה.

מסננים את המחית דרך מסננת דקה על מנת להפטר מחלקי הקליפה.

מוזגים כ2-3 כפות ממחית האפרסקים לכוס יין לבן.

משלימים עם פרוסקו קר מאוד.

בעזרת כפית ארוכה או בוחשן מערבבים היטב את הפרוסקו ומחית האפרסקים.


קרפצ'ו:

פורסים את הדג לפרוסות דקות ומשטחים על צלחת.

מתבלים את הדג במעט מלח וחומץ בלסמי.

מורסים חצי מהנקטרינה לפרוסות דקות ומניחים על הדג.

מתבלים את הנקטרינות במלח ובחומץ. מזלפים מעט שמן זית על הכל.

מקשטים במעט עלי אורוגולה.

98 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page