מנת קציצות בקר עם ארטישוק, מנה עיקרית עונתית הופכת כל ארוחה לפחות שיגרתית
השף דוד שושן מכין קציצות בקר עם ארטישוק, מנה פחות מוכרת שאוכלים בעונה הארטישוקים.
מצרכים ל-4 סועדים:
300 גר' בשר בקר טחון
2 שאלוט (או בצל זהוב)
4 ארטישוקים
חצי כוס עלי פטרוזיליה
שמן זית
פלפל לבן
אגוז מוסקט
מלח
אופן ההכנה:
קולפים את בצלי השאלוט וקוצצים דק 1 מהם. (את השני משאירים בצד להמשך)
שוטפים היטב את עלי הפטרוזיליה וקוצצים דק.
מניחים את הבשר הטחון בקערה, מוסיפים את השאלוט הקצוץ ואת הפטרוזיליה.
מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.
מתבלים עם 2 כפות שמן זית.
מערבבים היטב ולשים את תערובת הבשר כ-2 דק'.
מכסים ומניחים את התערובת המקרר.
הכנת הרוטב:
פורסים דק את השאלוט השני.
מכינים קערה עם מים ולימון (או חומץ).
מנקים את פרחי הארטישוק: מסירים את החלק התחתון של הגבעול. מסירים את העלים עד שמגיעים לעלים הפנימיים הרכים. מסירים את החלק החיצוני והסיבי של הגבעול ומסירים בעדינות את בסיס העלים שנותר סביב הבסיס.
חותכים את הארטישוק לרבעים ומרוקנים את החלק הסיבי של בסיס תחתית הפרח. מניחים במים והלימון על מנת שלא ישחירו. לא זורקים את הנוזל.
מחממים סיר נמוך עם מעט שמן זית על אש בינונית.
צולים את השאלוט הפרוס עד שמזהיב קלות (להיזהר שלא לשרוף אותו). מוסיפים פנימה את הארטישוק החתוך ומבשלים כ-10 דק'.
במקביל מכינים את הקציצות מתערובת הבשר.
מוסיפים את מי הארטישוק לתבשיל ומביאים לרתיחה.
מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם בחצי. הופכים את הקציצות בנוזל מדי פעם.
טועמים את הנוזל ומתבלים במלח.
ממשיכים את הבישול עד שהרוטב הופך מצומצם ופחות "מרקי".
מוזגים את הקציצות עם הרוטב ומסיימים עם זילוף שמן זית.
댓글