top of page

קציצות עם ארטישוק

+ באיטליה
Monday, July 17, 2023

זמן קריאה

חיפוש

מנת קציצות בקר עם ארטישוק, מנה עיקרית עונתית הופכת כל ארוחה לפחות שיגרתית


השף דוד שושן מכין קציצות בקר עם ארטישוק, מנה פחות מוכרת שאוכלים בעונה הארטישוקים.




מצרכים ל-4 סועדים:

300 גר' בשר בקר טחון

2 שאלוט (או בצל זהוב)

4 ארטישוקים

חצי כוס עלי פטרוזיליה

שמן זית

פלפל לבן

אגוז מוסקט

מלח


אופן ההכנה:

קולפים את בצלי השאלוט וקוצצים דק 1 מהם. (את השני משאירים בצד להמשך)

שוטפים היטב את עלי הפטרוזיליה וקוצצים דק.

מניחים את הבשר הטחון בקערה, מוסיפים את השאלוט הקצוץ ואת הפטרוזיליה.

מתבלים עם מעט מלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט.

מתבלים עם 2 כפות שמן זית.

מערבבים היטב ולשים את תערובת הבשר כ-2 דק'.

מכסים ומניחים את התערובת המקרר.


הכנת הרוטב:

פורסים דק את השאלוט השני.

מכינים קערה עם מים ולימון (או חומץ).

מנקים את פרחי הארטישוק: מסירים את החלק התחתון של הגבעול. מסירים את העלים עד שמגיעים לעלים הפנימיים הרכים. מסירים את החלק החיצוני והסיבי של הגבעול ומסירים בעדינות את בסיס העלים שנותר סביב הבסיס.

חותכים את הארטישוק לרבעים ומרוקנים את החלק הסיבי של בסיס תחתית הפרח. מניחים במים והלימון על מנת שלא ישחירו. לא זורקים את הנוזל.

מחממים סיר נמוך עם מעט שמן זית על אש בינונית.

צולים את השאלוט הפרוס עד שמזהיב קלות (להיזהר שלא לשרוף אותו). מוסיפים פנימה את הארטישוק החתוך ומבשלים כ-10 דק'.


במקביל מכינים את הקציצות מתערובת הבשר.

מוסיפים את מי הארטישוק לתבשיל ומביאים לרתיחה.

מוסיפים פנימה את הקציצות ומבשלים עד שהנוזל מצטמצם בחצי. הופכים את הקציצות בנוזל מדי פעם.

טועמים את הנוזל ומתבלים במלח.

ממשיכים את הבישול עד שהרוטב הופך מצומצם ופחות "מרקי".

מוזגים את הקציצות עם הרוטב ומסיימים עם זילוף שמן זית.


קציצות עם ארטישוק - צילום: דוד שושן
קציצות עם ארטישוק - צילום: דוד שושן


95 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentários


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
קוקטייל בליני וקרפצ'ו דג
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
כדורי ארנצ'יני - מתכון
Monday, May 9, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page