לאוהבי החריף, פסטה טרייה ברוטב עגבניות, "כועסת" (arrabbiata) כמו שאומרים האיטלקים, מתכון פשוט להכנה טעים עד כדי שלמות, הצטרפו לשף דוד שושן בהכנת המנה
מצרכים ל: 4 סועדים:
400 גרם בצק פסטה ללא ביצים (ראו: מתכון בסרטון נפרד)
4 שיני שום
1 כף צ'ילי גרוס או 4-5 פלפל שאטה יבש
700 גר' (2 וחצי כוסות) מחית עגבניות
שמן זית
מלח
פקורינו\ פרמיג'אנו
אופן ההכנה:
חותכים את הבצק לפיסות קטנות (משקל 20 גרם כל פיסה לערך) ומרדדים על משטח עבודה בעזרת הידיים לרצועות ארוכות. מקמחים את הרצועות ומניחים על מגש בצד.
הכנת הרוטב:
מועכים בעדינות את השום (לא כותשים אותו). קולפים את הקליפה ומניחים בצד.
קוצצים את השאטה
מחממים כ: 4 כפות שמן זית במחבת על אש נמוכה.
מוסיפים פנימה את שיני השום ומטגנים כ: 3-4 דקות (נזהרים שהן לא תשרפנה).
מוסיפים את השאטה\צ'ילי ומטגנים כ: 2 דקות נוספות.
מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה (כ: 20 דק')
לאחר שמוסיפים את מחית העגבניות ממלאים סיר עם מים לפסטה ומביאים לרתיחה.
לאחר שהמים רתחו מוסיפים כף שטוחה של מלח גס על כל ליטר מים. מכסים את הסיר עם מכסה על מנת שהמים ירתחו במהירות.
אם הרוטב מתחיל להצטמצם ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה. חשוב לזכור שהמים מלוחים ולכן לא להוסיף מלח לפני תום הבישול.
מבשלים את הפיצ'י במים עד שהם מוכנים (כ: 3-4 דקות). טועמים את הרוטב ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך. מסננים את הפסטה ומעבירים לרוטב. מערבבים היטב ומבשלים כדקה נוספת.
מעבירים לצלחת ומגררים מעט פקורינו או פרמיג'אנו מעל.
Comments