top of page

מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה

+ באיטליה
Tuesday, May 17, 2022

זמן קריאה

חיפוש

לאוהבי החריף, פסטה טרייה ברוטב עגבניות, "כועסת" (arrabbiata) כמו שאומרים האיטלקים, מתכון פשוט להכנה טעים עד כדי שלמות, הצטרפו לשף דוד שושן בהכנת המנה




מצרכים ל: 4 סועדים:

פסטה פיצ'י אל אראבייטה
פסטה פיצ'י אל אראבייטה - צילום: סמואלה מאלפאטי

400 גרם בצק פסטה ללא ביצים (ראו: מתכון בסרטון נפרד)

4 שיני שום

1 כף צ'ילי גרוס או 4-5 פלפל שאטה יבש

700 גר' (2 וחצי כוסות) מחית עגבניות

שמן זית

מלח

פקורינו\ פרמיג'אנו


אופן ההכנה:

חותכים את הבצק לפיסות קטנות (משקל 20 גרם כל פיסה לערך) ומרדדים על משטח עבודה בעזרת הידיים לרצועות ארוכות. מקמחים את הרצועות ומניחים על מגש בצד.


הכנת הרוטב:

מועכים בעדינות את השום (לא כותשים אותו). קולפים את הקליפה ומניחים בצד.

קוצצים את השאטה

מחממים כ: 4 כפות שמן זית במחבת על אש נמוכה.

מוסיפים פנימה את שיני השום ומטגנים כ: 3-4 דקות (נזהרים שהן לא תשרפנה).

מוסיפים את השאטה\צ'ילי ומטגנים כ: 2 דקות נוספות.

מוסיפים את מחית העגבניות, מערבבים היטב וממשיכים לבשל על אש נמוכה (כ: 20 דק')


לאחר שמוסיפים את מחית העגבניות ממלאים סיר עם מים לפסטה ומביאים לרתיחה.

לאחר שהמים רתחו מוסיפים כף שטוחה של מלח גס על כל ליטר מים. מכסים את הסיר עם מכסה על מנת שהמים ירתחו במהירות.


אם הרוטב מתחיל להצטמצם ניתן להוסיף מעט ממי הבישול של הפסטה. חשוב לזכור שהמים מלוחים ולכן לא להוסיף מלח לפני תום הבישול.


מבשלים את הפיצ'י במים עד שהם מוכנים (כ: 3-4 דקות). טועמים את הרוטב ומוסיפים מעט מלח אם יש צורך. מסננים את הפסטה ומעבירים לרוטב. מערבבים היטב ומבשלים כדקה נוספת.


מעבירים לצלחת ומגררים מעט פקורינו או פרמיג'אנו מעל.

772 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page