top of page

ספגטי אלה נורמה

+ באיטליה

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

הישר מסיציליה מהעיר קטניה, כנראה מנת הפסטה המפורסמת ביותר של האי, ספגטי אלה נורמה, פסטה ברוטב עגבניות וחצילים, השף דוד שושן מכין כמו הסיציליאנים טעים טעים...



מצרכים ל-2 סועדים

  • 220 גר' ספגטי (עדיף עבים)

  • 1 חציל בינוני

  • 150 גר' מחית עגבניות

  • 1 שן שום

  • 5-6 עלי בזיליקום

  • ריקוטה סלטה\פקורינו\פרמז'ן

  • שמן זית +שמן טיגון

  • מלח


ספגטי אלה הנורמה - צילום: דוד שושן


אופו ההכנה:

בסיר קטן מחממים שמן לטיגון.


קולפים את החציל (אפשר גם להשאיר את הקליפה למי שמעדיף) ופורסים לפרוסות בעובי ס"מ.


מטגנים את החצילים עד שמזהיבים (הופכים אותם בשמן כדי שיטגנו טוב משני הצדדים).


ממלאים סיר במים ומביאים לרתיחה.

ממליחים את המים לבישול הפסטה (1כף מלח גס על כל ליטר).


מניחים את הספגטי במים ודואגים שכל הספגטי יהיו מכוסים במים (אין צורך לשבור אותם).

עוקבים אחר הוראות היצרן לזמני הבישול.


במחבת מחממים 2 כפות שמן זית. אש בינונית נמוכה.

מועכים את שן השום בעזרת סכין רחבה וקולפים אותה (להשתדל להשאיר אותה שלמה כמה שיותר)

מטגנים את שן השום כדקה, מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב.


מוסיפים את עלי הבזיליקום כדקה לפני תום זמן הבישול של הפסטה וטועמים למליחות.

ממליחים לפי הצורך (קחו בחשבון שגם מי הבישול מלוחים וגם הגבינה ולכן לא להמליח יתר על המידה)

מוציאים את הפסטה מהמים ומעבירים למחבת. מערבבים היטב כך שהרוטב יעטוף את הספגטי.

מעבירים לצלחת ומוסיפים את החצילים המטוגנים ומגרדים מעט מהגבינה מעל.

187 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page