מנת הדגל של מחוז פולייה, פסטה אורקייטה (צורת אוזן) קון צ'ימה די רפה (משפחת המצליבים). מומלץ להשתמש במתכון הבסיס לפסטה טרייה (ללא ביצים) אצלנו בערוץ
למתכון לפסטה טרייה ללא ביצים של השף דוד שושן: כאן
מצרכים ל-2 סועדים:
200 גר' פסטה אורקייטה טרייה
עלי לפת - קשה להשגה -ניתן להשתמש בברוקולי צעיר עם העלים או בעלי חרדל במקום
1 שן שום
4 פילה אנשובי
שמן זית
פלפל חריף גרוס
מלח
פירורי לחם\לחם יבש טחון
אופן ההכנה:
מחממים חצי כף שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים פנימה את פירורי הלחם* (שליש כוס לערך).
*מומלץ להשתמש בלחם יבש ולטחון אותו לפירורים במקום פירורי לחם מוכנים.
קולים בעדינות את פירורי הלחם ואם יש צורך מוסיפים ממש מעט מלח. מעבירים את פירורי הלחם הקלויים לקערה ומניחים להצטנן.
מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח גס (1 כף שטוחה על כל ליטר מים).
מפרידים את עלי הצ'ימה די ראפה והפרחים הקטנים מהגבעולים ושוטפים היטב. (ניתן להשתמש בברוקולי צעיר עם העלים או בעלי חרדל במקום)
כשהמים רותחים מכניסים פנימה את העלים ומבשלים כ: 5- דקות
באותה המחבת של פירורי הלחם מחממים שוב 2 כפות שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את שן השום (את השום יש למעוך בעזרת היד ולקלוף. אין צורך לכתוש אותו).
מטגנים את שן השום ומוסיפים את פילה האנשובי. מערבבים את המרכיבים בשמן ומועכים בעזרת כף עץ את האנשובי על מנת שיתפורר ברוטב.
לאחר 5 דקות מוסיפים לעלים המתבשלים במים את הפסטה (לא מוציאים את העלים) ומבשלים כ-5 דקות נוספות. (אם הפסטה יבשה ייתכן ותצטרכו לבשל מעט יותר ולכן כדאי להתחיל את הבישול קודם על מנת שהעלים לא יתבשלו יתר על המידה)
כאשר הפסטה מוכנה מסירים את השום מהשמן ומעבירים אותה בעזרת כף מחוררת יחד עם עלי הברוקולי למחבת. מומלץ לסנן היטב את הפסטה כדי לא להעביר יותר מדי נוזלי בישול לרוטב.
מתבלים עם מעט פלפל חריף גרוס ומערבבים היטב את הפסטה והעלים ברוטב.
מגישים בצלחות עמוקות ומפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים.
Comments