top of page

אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

מנת הדגל של מחוז פולייה, פסטה אורקייטה (צורת אוזן) קון צ'ימה די רפה (משפחת המצליבים). מומלץ להשתמש במתכון הבסיס לפסטה טרייה (ללא ביצים) אצלנו בערוץ


למתכון לפסטה טרייה ללא ביצים של השף דוד שושן: כאן



מצרכים ל-2 סועדים:

  • 200 גר' פסטה אורקייטה טרייה

  • עלי לפת - קשה להשגה -ניתן להשתמש בברוקולי צעיר עם העלים או בעלי חרדל במקום

  • 1 שן שום

  • 4 פילה אנשובי

  • שמן זית

  • פלפל חריף גרוס

  • מלח

  • פירורי לחם\לחם יבש טחון



אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - צילום: דוד שושן


אופן ההכנה:


מחממים חצי כף שמן זית במחבת רחבה ומוסיפים פנימה את פירורי הלחם* (שליש כוס לערך).


*מומלץ להשתמש בלחם יבש ולטחון אותו לפירורים במקום פירורי לחם מוכנים.


קולים בעדינות את פירורי הלחם ואם יש צורך מוסיפים ממש מעט מלח. מעבירים את פירורי הלחם הקלויים לקערה ומניחים להצטנן.


מרתיחים מים בסיר ומוסיפים מלח גס (1 כף שטוחה על כל ליטר מים).

מפרידים את עלי הצ'ימה די ראפה והפרחים הקטנים מהגבעולים ושוטפים היטב. (ניתן להשתמש בברוקולי צעיר עם העלים או בעלי חרדל במקום)


כשהמים רותחים מכניסים פנימה את העלים ומבשלים כ: 5- דקות

באותה המחבת של פירורי הלחם מחממים שוב 2 כפות שמן זית על אש בינונית ומוסיפים את שן השום (את השום יש למעוך בעזרת היד ולקלוף. אין צורך לכתוש אותו).


מטגנים את שן השום ומוסיפים את פילה האנשובי. מערבבים את המרכיבים בשמן ומועכים בעזרת כף עץ את האנשובי על מנת שיתפורר ברוטב.


לאחר 5 דקות מוסיפים לעלים המתבשלים במים את הפסטה (לא מוציאים את העלים) ומבשלים כ-5 דקות נוספות. (אם הפסטה יבשה ייתכן ותצטרכו לבשל מעט יותר ולכן כדאי להתחיל את הבישול קודם על מנת שהעלים לא יתבשלו יתר על המידה)


כאשר הפסטה מוכנה מסירים את השום מהשמן ומעבירים אותה בעזרת כף מחוררת יחד עם עלי הברוקולי למחבת. מומלץ לסנן היטב את הפסטה כדי לא להעביר יותר מדי נוזלי בישול לרוטב.


מתבלים עם מעט פלפל חריף גרוס ומערבבים היטב את הפסטה והעלים ברוטב.

מגישים בצלחות עמוקות ומפזרים מעל את פירורי הלחם הקלויים.

467 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
ליגוריה בטעם של פעם
Thursday, April 14, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי עם סרדינים
Tuesday, July 6, 2021
פאסטלי אין ברודו - מרק פסטה
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי ריקוטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה אלה קרבונרה
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
ספגטי אלה נורמה
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page