top of page

רביולי עשבים עם רוטב אגוזים

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 5 בפבר׳ 2022

רביולי במילוי עשבים מרים ורוטב אגוזים, מנת פסטה צמחונית, השף דוד שושן מכין את הפסטה על בסיס ביצים, הכיסונים ממולאים בעשבים עונתיים ומלווים ברוטב אגוזים.



מתכון ל: 4 סועדים.


בצק

מילוי

  • 250 גר' תרד

  • 100 גר' עולש

  • 1 בצל קטן\שאלוט

  • 50 גר' פירורי לחם

  • 80 גר' פרמזן מגורר

  • שמן זית

  • אגוז מוסקט (אופציונלי)

  • מלח

לרוטב

  • 50 גר' אגוזים

  • 1 שן שום

  • 40 גר' שמן זית (3 כפות)

  • מלח


רביולי עשבים עם רוטב אגוזים - צילום: דד שושן

אופן ההכנה

מחממים בסיר 2 כפות שמן זית על אש נמוכה. פורסים את השאלוט\בצל דק וצולים כ3-4 דק' ומערבבים מדי פעם.
שוטפים היטב את התרד והעולש ומכניסים אל הסיר. מכסים ומבשלים כ5-6 דק'. מסירים את המכסה, מערבבים, מכסים שוב ומבשלים כ5 דק' נוספות.
מסירים את המכסה וממשיכים לבשל כ10-15 דק' נוספות עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
מעבירים למסננת ומצננים עד שמגיע לטמפ' החדר. קוצצים היטב את העשבים המבושלים ומעבירים לקערה.
מוסיפים את פירורי הלחם, הפרמזן ומעט אגוז מוסקט מגורר ומערבבים היטב. טועמים ומוסיפים מלח אם צריך.
מרדדים את הבצק לעובי מינימלי באמצעות מכונת פסטה וחותכים לריבועים בגודל 4X4 ס"מ בערך.
מניחים כפית מהמילוי במרכז ריבוע הפסטה, מקפלים פינה אחת לפינה שממול על מנת שיווצר משולש.
מתחילים לסגור את הבצק קרוב למילוי על מנת שלא יווצרו כיסי אוויר ומתקדמים לכיוון השוליים.
אם יש צורך מרטיבים מעט את שולי הבצק.

אפשרות נוספת

מצמידים את שתי פינות המשולש הרחוקות ויוצרים מעין זנב. מוודאים שה"זנב" מוצמד היטב.
מסדרים על מגש מקומח (לא להצמיד על מנת שלא ידבקו).

הכנת הרוטב

טוחנים את האגוזים והשום. מוסיפים את שמן הזית ומעט מלח וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק.
ניתן להוסיף מעט פקורינו או פרמזן למי שמעוניין. מרתיחים מים בסיר. כאשר המים רותחים ממליחים מעט (1 כפית גדושה לכל ליטר).
מבשלים את הרביולי במים עד שצפים ועוד כדקה.
מוציאים מהמים באמצעות כף מסננת לקערה. יוצקים את הרוטב מעל ומערבבים היטב.
מגישים בצלחת עם מעט פרמזן או פקורינו מגורר מעל.
811 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page