top of page

מרק מינסטרונה

+ באיטליה
Wednesday, January 19, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 15 באפר׳ 2023

מרק ירקות המזוהה כל כך עם איטליה, מרק שאפשר למצוא לכל אורך המגף האיטלקי בגרסאות שונות, הוא מתאים לכל ימות השנה, עשיר בסיבים בריאותיים וטעמים ומחמם את הלב. צפו במתכון בהנחייתו של השף דוד שושן עקבו אחר התהליך למרק מעולה



מינסטרונה - Minestrone


למינסטרונה יש עשרות גרסאות והן תלויות באיזור ובעיקר בעונה ובזמינות הירקות. את מרבית הירקות ניתן להחליף באחרים ומומלץ לגוון מפעם לפעם ולהתנסות בהרכב ירקות ועשבי תיבול חדש. במידה ורוצים להוסיף פנימה פסטה קצרה, יש להוסיף ממש בסוף הבישול על מנת שלא תתרכך מדי. במידה ולא רוצים לצרוך את כל המרק בפעם אחת, עדיף להוסיף את הפסטה, החיטה או האורז רק לכמות שאוכלים באותו היום. המינסטרונה יכול להאכל מיד והוא אף טעים יותר ביום שלמחרת.


מתכון ל-4 סועדים:


מצרכים:

  • 1 תפוח אדמה

  • 1 בצל

  • 1 ענף סלרי

  • 1 גזר

  • 1 ברוקולי (פרחים וגבעול)

  • 5-6 עלי ברוקולי או קייל

  • חצי כוס עגבניות מרוסקות

  • שעועית לבנה טרייה או יבשה ומבושלת

  • 1 ענף רוזמרין

  • 150גר' חיטה\פסטה קצרה

  • מלח

  • פלפל

  • שמן זית


אופו ההכנה:

קוצצים דק את הבצל, חותכים לקוביות קטנות את הגזר, תפוחי האדמה, הקישוא והסלרי.
מפרידים את פרחי הברוקולי מהגבעול ושומרים אותו בצד.
מפרקים בעדינות את פרחי הברוקולי לפרחים קטנים.
קולפים את גבעול הברוקולי וחותכים לקוביות קטנות.
קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
בסיר בינוני (4 ליטר) מחממים את שמן הזית ומטגנים את הבצל, הגזר והסלרי על אש בינונית נמוכה תוך כדי ערבוב (מדי פעם) במשך 3 דק'. מנמיכים את האש וממשיכים לטגן כ - 5 דק' נוספות.
מוסיפים פנימה את תפוחי האדמה והשעועית מערבבים ומכסים את הסיר. מבשלים כ - 5 דק' (מערבבים מדי פעם).
מוסיפים את ענף הרוזמרין ומוסיפים כ: 1.5 ליטר מים.
מביאים לרתיחה איטית ומבשלים כ - 40 דק'.
מוסיפים פנימה את פרחי הברוקולי ואת העלים ומערבבים היטב.
מוסיפים פנימה את מחית העגבניות, מתבלים במלח ופלפל, ומבשלים כ - 20 דק'.
מסירים את הרוזמרין.
מוסיפים פנימה את הפסטה ומבשלים לפי הוראות היצרן (במידה ומוסיפים חיטה\כוסמין, יש להשרות קודם במים על מנת לקצר את זמני הבישול) מבשלים עד שהפסטה מוכנה.
מזליפים מעט שמן זית מעל.
בתאבון.
732 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021
ספינצ'ונה - מאפה סיצילאני
Tuesday, July 6, 2021
קולורג'יונס - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
ארטישוק משומר
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי תפוחי אדמה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו רוסו (אדום)
Tuesday, July 6, 2021
פסטו אלה ג'נובזה
Tuesday, July 6, 2021
חמוצים איטלקים
Tuesday, July 6, 2021
אורקייטה קון צ'ימה די ראפה - פסטה
Tuesday, July 6, 2021
פסטה ברוטב עגבניות
Tuesday, July 6, 2021
פסטה צ'צ'י (ברוטב חומוס)
Tuesday, July 6, 2021
מתכון לגריסיני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page