top of page

ריזוטו קרם אפונה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

על מנת הריזוטו אין מה להכביר במילים, כאן השף דוד שושן מכין גרסה ירוקה עם קרם אפונה, להכנת ריזוטו איטלקי כהלכתו, כל הסודות בפנים



מצרכים ל-2 סועדים:

  • 150 גר' אורז – Carnaroli

  • 1 בצל שאלוט

  • 150 גר' אפונים

  • 30 גר' פרמז'ן מגורר

  • 20 גר' חמאה

  • יין לבן

  • שמן זית

  • מלח


לציר ירקות:

  • 1 בצל בינוני

  • 3 גזרים

  • 1 גבעול גזר


ריזוטו קרם אפונה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את ירקות הציר. מנמיכים לאש בינונית ומערבבים כ-2 דקות.


מוסיפים 1 ליטר מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

קוצצים דק את השאלוט


בסיר קטן:

מחממים כף שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ על אש בינונית נמוכה עד שמזהיב.

מוסיפים את האפונים ומערבבים כדקה.

מוסיפים מצקת מהציר ומעט מלח.


מבשלים כ-3 דקות, טוחנים ומסננים את המחית.


במחבת רחבה ונמוכה:

מחממים 1 כף שמן זית ומוסיפים את האורז וצולים עד שמתחם תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כפות יין לבן ומנמיכים את האש לאש בינונית ומערבבים עד שהיין נספג.

מוסיפים מצקת מציר הירקות בכל פעם ומערבבים. כאשר הנוזלים באורז מצטמצמים מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב.


לאחר כ - 12 דקות בישול מוסיפים את מחית האפונה ומערבבים. נזהרים לא להוסיף יותר מדי נוזלים בשלב זה.

כשהאורז מוכן (18 דקות בישול לערך - האורז צריך להיות "אל דנטה" לא רך מדי)

מוסיפים את הפרמז'ן והחמאה מערבבים עד שמסמיך ומוזגים לצלחת.

ניתן להוסיף מעט פלפל שחור מעל.


210 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page