top of page

ריזוטו קרם אפונה

+ באיטליה

זמן קריאה

עודכן: 27 באוג׳ 2022

על מנת הריזוטו אין מה להכביר במילים, כאן השף דוד שושן מכין גרסה ירוקה עם קרם אפונה, להכנת ריזוטו איטלקי כהלכתו, כל הסודות בפנים



מצרכים ל-2 סועדים:

  • 150 גר' אורז – Carnaroli

  • 1 בצל שאלוט

  • 150 גר' אפונים

  • 30 גר' פרמז'ן מגורר

  • 20 גר' חמאה

  • יין לבן

  • שמן זית

  • מלח


לציר ירקות:

  • 1 בצל בינוני

  • 3 גזרים

  • 1 גבעול גזר


ריזוטו קרם אפונה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בסיר מחממים כף שמן זית ומוסיפים את ירקות הציר. מנמיכים לאש בינונית ומערבבים כ-2 דקות.


מוסיפים 1 ליטר מים מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.

קוצצים דק את השאלוט


בסיר קטן:

מחממים כף שמן זית וצולים את השאלוט הקצוץ על אש בינונית נמוכה עד שמזהיב.

מוסיפים את האפונים ומערבבים כדקה.

מוסיפים מצקת מהציר ומעט מלח.


מבשלים כ-3 דקות, טוחנים ומסננים את המחית.


במחבת רחבה ונמוכה:

מחממים 1 כף שמן זית ומוסיפים את האורז וצולים עד שמתחם תוך כדי ערבוב.

מוסיפים 2 כפות יין לבן ומנמיכים את האש לאש בינונית ומערבבים עד שהיין נספג.

מוסיפים מצקת מציר הירקות בכל פעם ומערבבים. כאשר הנוזלים באורז מצטמצמים מוסיפים עוד מצקת וממשיכים לערבב.


לאחר כ - 12 דקות בישול מוסיפים את מחית האפונה ומערבבים. נזהרים לא להוסיף יותר מדי נוזלים בשלב זה.

כשהאורז מוכן (18 דקות בישול לערך - האורז צריך להיות "אל דנטה" לא רך מדי)

מוסיפים את הפרמז'ן והחמאה מערבבים עד שמסמיך ומוזגים לצלחת.

ניתן להוסיף מעט פלפל שחור מעל.


Comments


עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page