top of page

מרק ריבוליטה

+ באיטליה
Tuesday, March 1, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 17 ביולי 2023

אחד מאבני היסוד של המטבח הטוסקני הוא ללא ספק מרק הריבוליטה, מנה חורפית צמחונית שנולדה בתקופות של מחסור בהן בלית ברירה היו עושים שימוש באותו המרק לאורך כמה ימים ומחממים אותו מחדש עם מרכיבים חדשים ולחם



הריבוליטה היא מנה חורפית וגם בחורף הטוסקני כשהאדמה קשה וקרה הטוסקנים עושים שימוש במרכיבים עונתיים, מגוון כרובים , גזר, סלרי, שעועית ותפוחי אדמה. הפעם מתארחת אצלי במטבח קייארה, חברה סומלייה וטועמת שמני זית מוסמכת, שוחחנו על מרק הריבוליטה, שורשיו ועוד...


הצטרפו אלי ולקייארה להכנת המרק בסרטון נגלה את סודותיו.


מרק הרבוליטה הטוסקני - צילום: Samuele Malfatti

מצרכים:

לחתוך את הירקות לחתיכות בגודל 2 ס"מ לפחות:

  • 300 גרם שעועית יבשה (מסוג קנליני).

  • ראש קייל, שטוף היטב.

  • רבע ראש טרי של כרוב סבוי, שטוף וחתוך (ניתן להחליף בכרוב לבן).

  • שני חופנים של עלי מנגולד, שטופים וחתוכים.

  • 2 תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים.

  • 3 גזרים קלופים וחתוכים לטבעות בעובי 2 ס"מ.

  • 3 מקלות סלרי, קלופים וחתוכים.

  • בצל קצוץ.

  • 300 גרם עגבניות חלוטות חתוכות גדול (אפשר מקופסה) או מחית עגבניות.

  • שמן זית כתית.

  • מלח, פלפל שחור גרוס.

  • 2 שיני שום.

  • 2 ענפי רוזמרין טריים.

  • ענף מרווה.

להגשה:

  • פרוסות לחם קלויות, לחם לבן פשוט, כמספר הסועדים.

  • שן שום.


אופן ההכנה:

משרים את השעועית בקערה למשך הלילה.

מבשלים את השעועית במי מלח עם ענף רוזמרין, ענף מרווה ושתי שיני שום במשך כ: שעה וחצי שעתיים, עד שהשעועית רכה. שומרים את מי הבישול נזדקק להם בהמשך.

בעזרת מערבל מוט טוחנים או עם כלי מיועד למעיכה מועכים שליש מהשעועית עם מעט ממי הבישול, מערבבים עם שארית השעועית השלמה.

בסיר עמוק ורחב על אש ביינונית מטגנים את הבצל, הגזר והסלרי (סופריטו) עד לריכוך והזהבה.

מוסיפים את הקייל, הכרוב והמנגולד, מערבבים היטב ומבשלים כ: 10 דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם.

מוסיפים את העגבניות (או מחית העגבניות), השעועית ומי השעועית.

הנוזלים צריכים לכסות את הירקות, במידת הצורך מוסיפים מים ומביאים לרתיחה.

מנמיכים את האש, מוסיפים מלח, פלפל שחור גרוס ואת הרוזמרין.

מבשלים ללא מכסה כשעה.


הגשה:

מגרדים שן שום על הלחם הלבן הקלוי, בתחתית צלחת מרק עמוקה מניחים את פרוסת הלחם , מוזגים מעל הפרוסה את המרק, וזולפים שמן זית מעל.


לאוהבי טעמים עגולים שלמים יותר ניתן לגרד גבינת פארמיג'אנו מעל הריבוליטה.



662 צפיות0 תגובות

Comments


בעקבות מרקו פולו לרגל 700 שנה למותו
Thursday, March 7, 2024
המאכלים של מחוז פריולי
Saturday, December 30, 2023
היינות של מחוז פריולי
Friday, November 24, 2023
טיול בגבעות פרוסקו: בעקבות הנופים והיין המבעבע האהוב
Monday, November 13, 2023
קתרינה ספורצה – הנמרה מפורלי
Thursday, October 5, 2023
המאכלים של מחוז לומברדיה
Saturday, September 23, 2023
הפשעים שהחרידו את איטליה – חלק ראשון
Monday, September 4, 2023
הפשעים שהחרידו את איטליה – חלק שני
Monday, September 4, 2023
אלברטו סורדי – הגאון הקומי עם עיני העגל
Thursday, August 31, 2023
היינות של סיציליה
Sunday, August 20, 2023
מסע נזירי במזרח טוסקנה
Wednesday, August 9, 2023
מצליינים ועד למטיילים סקרנים: מסע מיוחד לאורך הוויה פרנצ'יג'נה
Monday, August 7, 2023
הקלטים באיטליה – מי היו השבטים העתיקים ששלטו על צפון איטליה?
Sunday, July 23, 2023
שבע מעצבות אופנה איטלקיות שחוללו מהפכה
Friday, June 30, 2023
סרדיניה המסתורית – כשפים, אמונות והקרנבלים המפורסמים של האי
Sunday, June 11, 2023
נני מורטי – וודי אלן הרומאי
Friday, June 2, 2023
הווילות של פלדיו – גני עדן קטנים במחוז ונטו
Saturday, May 27, 2023
היינות של סרדיניה
Friday, April 21, 2023
האוכל של סרדיניה - 12 מאכלים סרדיים שאתם חייבים לטעום
Thursday, April 20, 2023
מבוא טעים לאוכל של פלרמו – מה אוכלים בחגים ובארוחות משפחתיות?
Wednesday, April 12, 2023
הזמרים האיטלקים שחובה להכיר - חלק שלישי
Tuesday, April 11, 2023
מרצ'לינו היפה
Sunday, April 9, 2023
חמש שחקניות איטלקיות ששינו את פני הקולנוע
Sunday, April 2, 2023
היינות של מחוז אומבריה
Wednesday, March 15, 2023

עשוי לעניין אותך

צאלה רובינשטיין | אשת קולינריה