top of page

ליקוט ערמונים וקרם כתום

+ באיטליה
Saturday, December 11, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 17 ביולי 2023

אשת הקולינריה צאלה רובינשטיין יצאה ללקט ערמונים, כפי שנהוג בטוסקנה בסוף הסתיו, בסוף הוידאו מחכה לכם מתכון עם ערמונים כמובן, מרק כתום מסורתי לעונה



המתכון:


קרם דלעת וערמונים

1 ק"ג דלעת, חתוכה לקוביות גדולות

2 גזרים חתוכים לטבעות

1 כרישה, פרוסה לטבעות דקות

1 ק"ג ערמונים

שמן זית כתית

מלח, פלפל לבן

בלנדר מוט

לבשל את הערמונים בשלמותם בסיר עם מים כעשרים וחמש דקות. לסנן ולצנן. לחצות כל ערמון לשניים, ובעזרת כפית לרוקן את תכולתו.


בסיר רחב לטגן את הכרישה בשמן זית. לאחר שהיא מתרככת – שימו לב לא להשחים אותה – להוסיף את חתיכות הדלעת והגזר. לזרות מעל כפית וחצי של מלח וחצי כפית פלפל. כסו את הסיר במכסה ותנו לירקות להזיע מעט, תוך כדי ערבוב מפעם לפעם.


לאחר כחמש דקות להוסיף מים לסיר, לכיסוי חלקי של הירקות. גובה המים צריך להיות סנטימטר אחד פחות מגובה הירקות. בלשב זה להוסיף 6-5 כפות גדושות ערמונים. לערבב היטב ולהביא לרתיחה.

לבשל על אש נמוכה כ – 45 דקות. להשהות לצינון. לטחון היטב בבלנדר לקרם חלק ללא גושים.


הגשה: למזוג לקערות מרק עמוקות ולפזר מעל שתי כפות ערמונים. להגיש מייד.

52 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

עשוי לעניין אותך

צאלה רובינשטיין | אשת קולינריה

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page