top of page

אוסובוקו אלה מילאנזה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

גולת הכותרת של המטבח המילאנזי היא מנת האוסובוקו עגל, המנה מוגשת בדרך כלל עם ריזוטו זעפרן כתוספת, ניתן גם להגיש אותה עם תוספות אחרות אם מעדיפים, מנה עיקרית לאוהבי בשר.


לצפייה בשף דוד שושן מעין בסרטון נוסף את ה: ריזוטו זעפרן


מצרכים ל-4 סועדים:

  • 4 נתחי אוסובוקו עגל

  • 1 בצל גדול

  • 1 כוס יין לבן

  • קמח (מעט לקימוח הנתחים)

  • 50 גר' חמאה או 4 כפות שמן זית

  • מלח

  • 2 ליטר ציר בקר (מתכון נפרד)

לגרמולטה

  • 1 כוס עלי פטרוזיליה שטופים

  • 1 שן שום

  • גרידה מרבע לימון


אוסובוקו אלה מילאנזה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

קוצצים דק את הבצל.


חורצים כמה חריצים בשולי נתחי האוסובוקו על מנת של יתקער בבישול.


מקמחים היטב את נתחי האוסובוקו.

מחממים מצלית או מחבת רחבה עם מכסה.


ממיסים את החמאה וצולים את נתחי האוסובוקו היטב משני הצדדים עד שמשחימים מעט.


מסירים את הנתחים מהמחבת ומוסיפים פנימה את הבצל הקצוץ.

צולים היטב את הבצל תוך כדי ערבוב (אם יש צורך מוסיפים ממש מעט חמאה או שמן).

מוסיפים את היין הלבן וממשיכים לבשל עד שמתאדה מעט.


מחזירים לבישול את נתחי האוסובוקו ומוסיפים מציר הבקר (חשוב שהציר יהיה חם) עד שהנתחים כמעט מכוסים בנוזל. מנמיכים את האש, מכסים ומבשלים כשעה. ניתן להוסיף מעט ציר אם הנוזלים מצטמצמים לפני שהבשר מתרכך.


מכינים את הגרמולטה:

במעבד מזון או בעזרת סכין קוצצים היטב את כל הרכיבים ומניחים בקערה.

כאשר הבשר שלנו התרכך (זמן בישול של שעה וחצי לערך) מסירים את המכסה, טועמים ומתבלים במלח.

ומוסיפים את הגרמולטה פנימה. יש להוסיף את הגרמולטה ממש לפני סוף הבישול לכן חשוב לצמצם את רוב בנוזלים ולהגיע למרקם סמיך למדי לפני שמוסיפים אותה פנימה.


מערבבים היטב ומגישים בצלחת שטוחה לצד ריזוטו זעפרן. בתאבון...

450 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comentarios


קציצות עם ארטישוק
Monday, July 17, 2023
סקלופינה אל לימונה - פרוסות עגל בלימון
Monday, July 17, 2023
פריטלה די בקלה (פיש אנד צ'יפס איטלקי)‏
Sunday, July 9, 2023
פרוסות בקר ברוטב פיצאיולה
Sunday, July 9, 2023
עוף הציידים
Tuesday, February 22, 2022
ביקור אצל השף פרדיני
Saturday, December 11, 2021
אוסובוקו אלה מילאנזה
Tuesday, July 6, 2021
כבד בקר בסגנון ונציאני
Tuesday, July 6, 2021
צלי בקר איטלקי ביין
Tuesday, July 6, 2021
פרוסות בשר בקר בשמן זית
Tuesday, July 6, 2021
כריסטמס טיים
Tuesday, December 1, 2020

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page