top of page

ריזוטו זעפרן

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

ריזוטו זעפרן היא מנה קלאסית איטלקית מהעיר מילאנו. הריזוטו מוגש כתוספת לאוסובוקו (זוהי צורת הגשה יוצאת דופן במטבח האיטלקי), או לבד כמנה ראשונה. השף דוד שושן מכין את הקלאסיקה המילאנזית המעודנת הזו בדיוק כפי שמכינים במילאנו


לצפייה במתכון הוידאו לאוסובוקו כאן


מצרכים ל-4 סועדים:

  • 300 גר' אורז מסוג ארבוריו או קרנרולי

  • 1 בצל בינוני

  • חצי כוס יין לבן

  • 60 גר' חמאה

  • 60 גר' פרמז'ן מגורר

  • רבע גרם זעפרן (4-5 חוטים)

  • 1 ליטר ציר ירקות (לציר ירקות בסיסי: עגבניה, בצל, גזר, סלרי, מלח דק, פלפל)


הריזוטו לקראת סיום הבישול - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

קוצצים דק את הבצל

מחממים מצלית או מחבת רחבה וממיסים מחצית מכמות החמאה.


מטגנים את הבצל עד שמתרכך והופך לשקוף.

מוסיפים את האורז ומערבבים היטב.


בודקים עם גב כף היד את טמפ' האורז. אם הוא חם מוסיפים את היין הלבן פנימה.

מערבבים היטב ונותנים ליין להתאדות.


מוסיפים בעזרת מצקת מעט מהציר בהדרגה. (חשוב: לא להמליח את הציר כדי שנוכל לשלוט במליחות הריזוטו)


מערבבים מדי פעם (זמן הבישול צריך להיות מצויין על האריזה- סביב ה-18 דק')​

מוסיפים מעט מלח לאורז (חשוב: לטעום את הנוזל מדי פעם כדי לתקן מליחות).

מוסיפים את הזעפרן לאורז ומעט מהציר כל פעם שהנוזלים מצטמצמים.


דואגים לערבב היטב את חוטי הזעפרן על מנת שיוציאו את מירב הטעמים והצבע לאורז.

האורז מוכן כאשר הוא עדיין אל דנטה (הכוונה היא שהוא מעט קשה במרכז).

מוסיפים את מחצית החמאה ואת הפרמז'ן ומערבבים היטב פנימה על מנת שימסו באופן אחיד.

430 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
ליקוט ערמונים וקרם כתום
Saturday, December 11, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
צָ'אוּדֶדָה - סלט ארטישוק ותפוח'א
Tuesday, July 6, 2021
פרחי קישוא ממולאים
Tuesday, July 6, 2021
פיאדינה - פיתה איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
פאנצנלה - סלט טוסקני
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page