top of page

חציל בכרכרה - מתכון

+ באיטליה
Tuesday, May 24, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

במנות האיטלקיות יש הרבה משחקי מילים, לפנינו אחת מהן, חציל בכרכרה (Melanzana in carrozza) הוא חציל מטוגן עם גבינת מוצרלה עטוף בפרורי לחם, דוד שושן מכין בדיוק כמו בעיר המקור נאפולי


המנה פשוטה להכנה ומכילה את כל הטוב של חבל קמפניה, היא יכולה לשמש כפתיח לארוחה או סתם כך. מי שמעוניין להימנע מהטיגון יכול בקלות לאפות את החצילים בחום גבוה. את המוצרלה שבמנה חשוב לסנן על מנת שהנוזלים שבה לא ירטיבו את הציפוי.



מתכון ל: 4 סועדים


מצרכים:


  • 2 חצילים בינוניים

  • 150 גרם מוצרלה (אפשר טרייה או מגוררת)

  • 1 ביצה

  • 200 גר' פירורי לחם (1 וחצי כוסות)

  • קמח (מעט לקימוח החצילים)

  • בזיליקום\ אורגנו יבש (לא חובה)

  • מלח

  • שמן לטיגון


אופן ההכנה:

חציל בכרכרה, נאפולי בכל טובה בביס - צילום: סמואלה מאלפאטי
חציל בכרכרה, נאפולי בכל טובה בביס - צילום: סמואלה מאלפאטי


פורסים את החצילים לפרוסות דקות (חצי ס"מ לערך) ומניחים על נייר סופג.


אם משתמשים במוצרלה טרייה, פורסים לפרוסות ומניחים על מסננת לייבוש כ: 5 דק'


מחממים שמן בסיר.


מסדרים מגש עם פירורי לחם, צלחת עם קמח וקערה עם ביצה טרופה.


מניחים פרוסת מוצרלה (או שכבת גבינה מגוררת) על פרוסת חציל.


מניחים בזיליקום ומעט אורגנו יבש, מתבלים במעט מלח וסוגרים עם פרוסה נוספת (סנדוויץ')


לוחצים היטב את הפרוסות ומקמחים.


מנערים את שאריות הקמח. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומוודאים ששולי החציל עטופים היטב. אם יש צורך טובלים שוב ומצפים שוב בפירורי לחם.


מטגנים בשמן (160 מעלות בערך), מוציאים ומניחים על נייר סופג.

235 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
מאפה ארטישוק ירושלמי וקייל
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה
Monday, November 15, 2021
סלט שומר ותפוז
Tuesday, July 6, 2021
רביולי עשבים עם רוטב אגוזים
Tuesday, July 6, 2021
פשטידת גבינות ותרד
Tuesday, July 6, 2021
ניוקי אלה רומאנה על קרם אפונה
Tuesday, July 6, 2021
פסטו פול - Marò
Tuesday, July 6, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page