top of page

זוג מתכונים - פארינטה ופאנלה

+ באיטליה
Monday, November 15, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

פינת מאפי חומוס - לא מצפים לפגוש דווקא חומוס באיטליה, אך לקִטְנִית הזו יש מקום של כבוד במטבח האיטלקי הדרומי והצפוני כאחד


מי שכבר הכין את מתכון הפסטה צ'צי (כאן באתר) יודע עד כמה מנות החומוס האיטלקיות הן עדינות אך טעימות להפליא. בסרטון זה שני מאפים, אחד מהאי סיציליה בדרום והשני מהעיר ג'נובה בצפון, שניהם טעימים וקלים להכנה אך שונים בצורת ההכנה שלהם. השף דוד שושן מסביר כיצד מכינים כל מתכון בנפרד.



פארינטה - לתבנית בקוטר 28 ס"מ

מתכון ל: 25 יחידות

  • 150 גר' קמח חומוס (לא קלוי) – בערך 1 כוס

  • 400 מ"ל מים- 2 כוסות

  • חצי כפית מלח

  • 40 מ"ל שמן זית (3 כפות)

  • רוזמרין (לא חובה)

אופן ההכנה

מערבבים את קמח החומוס עם המים היטב בעזרת מטרפה ומוודאים שאין גושים.
עוטפים ומניחים לכשעתיים וחצי. מערבבים מדי פעם ומוודאים שהמרקם חלק.
מחממים תנור ל-250 מעלות.
מוסיפים לתערובת את שמן הזית והמלח ומערבבים היטב.
יוצקים את התערובת לתבנית ומפזרים את עלי הרוזמרין המופרדים באופן אחיד.
אופים בחלק התחתון של התנור כ-12 דק' , מורידים את החום ל-200 מעלות ומעלים את התבנית למרכז התנור ואופים 15 דק' נוספות.

פאנלה

מצרכים ל: 25 יחידות

  • 300 גר' קמח חומוס (לא קלוי) – 2 כוסות לערך

  • 900 גר' מים- 4 וחצי כוסות

  • 5 גר' מלח (1 כפית)

  • 2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים דק

  • שמן לטיגון

אופן ההכנה:

מערבבים בקערה את המים עם קמח החומוס עד שמתמוסס לחלוטין ומתקבל מרקם חלק.
מעבירים את הבלילה לסיר ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי ערבוב (תחילה עם מטרפה ולאחר מכן עם כף עץ) עד שמסמיכה ומתנתקת מדפנות הסיר. מוסיפים את המלח והפטרוזיליה הקצוצה וממשיכים לערבב כ-2 דק' נוספות.
בעזרת לקקן, מעבירים את הקרם הסמיך לתבנית ומשטחים אותו היטב. (ניתן להגיע למרקם מעט נוזלי יותר ובעזרת מצקת להעביר לתבניות עגולות ושטוחות)
עוטפים ומצננים בחוץ או במקרר (אם חם) עד שהקרם מתייצב והופך מוצק.
מחממים שמן טיגון בסיר ל-160 מעלות.
הופכים את התבנית על קרש חיתוך ופורסים את הפאנלה למלבנים בעובי חצי ס"מ. מטגנים בשמן עד הפאנלה הופכים פריכים ומעט זהובים. מעבירים לצלחת עם נייר סופג. מפזרים מעט מלח או מגישים חמים בלחמנייה רכה.
304 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Commentaires


סלט כוסמין קייצי
Monday, July 17, 2023
פסטה (טרייה) בלימון
Sunday, July 9, 2023
ריזוטו אספרגוס
Sunday, July 9, 2023
קאפונטה סיציליאנית
Sunday, July 9, 2023
פסטה בתנור ברוטב פלפלים
Sunday, July 9, 2023
ניוקי תפוחי אדמה ברוטב עגבניות צלויות ומוצרלה (אלה סורנטינה)
Sunday, July 9, 2023
פיצה ביתית בתבנית
Sunday, July 9, 2023
סלט פסטה, פסטו עגבניות מיובשות ואורוגולה
Sunday, July 9, 2023
ניוקי פריטי ממולאים ריקוטה ופיסטוק
Sunday, July 9, 2023
חציל בכרכרה - מתכון
Tuesday, May 24, 2022
מתכון לפסטה פיצ'י אראבייטה
Tuesday, May 17, 2022
פפרדלה פטריות יער
Wednesday, April 27, 2022
רביולי תרד וריקוטה - ברוטב אגוזים וחמאה
Monday, April 18, 2022
המטוגנים של רומא - מתכון לסופלי
Tuesday, March 29, 2022
פלאן פרמזן
Tuesday, March 22, 2022
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
ספגטי קאצ'ו אה פפה
Wednesday, March 9, 2022
מרק ריבוליטה
Tuesday, March 1, 2022
פטוצ'ינה אלפרדו
Tuesday, February 15, 2022
מתכון לקנדרלי
Tuesday, February 8, 2022
ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏
Tuesday, February 1, 2022
לזניה תרד ופסטו
Tuesday, January 25, 2022
מרק מינסטרונה
Wednesday, January 19, 2022
נפלאות השום האדום
Saturday, December 11, 2021

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף