top of page

פסטה צ'צ'י (ברוטב חומוס)

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

לא רבים מכירים את מנת הפסטה בחומוס, מנה עתיקה מאוד, יש הגורסים שהיא מגיעה עוד מתקופת רומא העתיקה, היא נפוצה כיום בעיקר במרכז ודרום איטליה


השף דוד שושן מכין את השילוב הנפלא הזה לכל אוהבי החומוס...



מצרכים ל - 2 סועדים

  • 180 גר' פסטה יבשה (פסטה קצרה)

  • 150 גר' חומוס מבושל

  • 1 שן שום

  • 1 גבעול רוזמרין

  • 2 כפות שמן זית ועוד קצת להגשה

  • פלפל שחור (לא חובה)


פסטה צ'צ'י - צילום: דוד שושן


אופן ההכנה:

בסיר עם מים רותחים וממומלחים מבשלים את הפסטה (לעקוב אחר הוראות הבישול שעל האריזה)

מחממים את שמן הזית בסיר שטוח.


מועכים את שן השום ומסירים את הקליפה.

קוצצים את עלי הרוזמרין דק.


צולים את השום ועלי הרוזמרין בשמן הזית על להבה בינונית נמוכה ומערבבים היטב.

מוסיפים את החומוס המבושל ומערבבים.


מוסיפים מצקת ממי הבישול של הפסטה לתבשיל החומוס ומערבבים. מבשלים כ 3 דקות.

מסירים את החומוס מהאש. מוציאים כרבע מכמות החומוס לקערה נפרדת.


טוחנים את החומוס (אפשר להוציא את השום בשלב זה) למחית חלקה

מחזירים את גרגירי החומוס שהוצאנו וממשיכים לבשל על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים מעט ממי הבישול כדי לדלל את הרוטב.


כשהפסטה מוכנה, מסננים אותה ומעבירים אל הרוטב.

מוזגים לצלחות ומתבלים בפלפל שחור ומעט שמן זית.

317 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page