top of page

זביונה - קינוח איטלקי

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

זביונה הוא קינוח פשוט להכנה, פשטותו היא גאונית, מדובר בקינוח נפוץ בכל איטליה בעיקר בחלק הצפוני. קרם הזביונה מוגש לבד או בליוי פירות או עם ביסקוטי לטבילה


קינוח שלא יוצא לעולם מהאופנה, לקטנטנים ניתן להכין גרסה נטולת אלכוהול, כל אחד יכול להכין את הפלא הזה, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן ותהנו.


מצרכים ל-2 סועדים:

  • 2 חלמונים

  • 2 כפות סוכר

  • 2 כפות יין מרסלה

לקישוט: פירות יער\תותים\שוקולד מריר או סאוויארדי.



זביונה - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בקערה חסינת חום טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר.

מוסיפים את המרסלה וטורפים מספר שניות נוספות.


מחממים מים בסיר (בקוטר שהקערה תתאים לו).

חשוב: גובה המים צריך להיות נמוך מתחתית הקערה כך שלא יהיה מגע ישיר.


מניחים את הקערה על הסיר ומנמיכים את האש. (טמפ' המים צריכה להיות קרובה לרתיחה אך לא רתיחה מלאה על מנת שלא לבשל את החלמונים).


בעזרת מטרפה, טורפים את החלמונים, הסוכר והמרסלה עד לקבלת קצף סמיך ובהיר וללא טעמי אלכוהול מרירים. (החום עוזר לאדות את האלכוהול ולהשאיר את טעמה העדין של המרסלה).

מסירים מהאש ומוזגים לקעריות או לכוסות ומקשטים בפירות יער או בתותים. ניתן לגרד מעט שוקולד מריר מעל או לטבול סאוויארדי.

879 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page