זביונה הוא קינוח פשוט להכנה, פשטותו היא גאונית, מדובר בקינוח נפוץ בכל איטליה בעיקר בחלק הצפוני. קרם הזביונה מוגש לבד או בליוי פירות או עם ביסקוטי לטבילה
קינוח שלא יוצא לעולם מהאופנה, לקטנטנים ניתן להכין גרסה נטולת אלכוהול, כל אחד יכול להכין את הפלא הזה, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן ותהנו.
מצרכים ל-2 סועדים:
2 חלמונים
2 כפות סוכר
2 כפות יין מרסלה
לקישוט: פירות יער\תותים\שוקולד מריר או סאוויארדי.
אופן ההכנה:
בקערה חסינת חום טורפים את החלמונים עם הסוכר עד לקבלת קצף בהיר.
מוסיפים את המרסלה וטורפים מספר שניות נוספות.
מחממים מים בסיר (בקוטר שהקערה תתאים לו).
חשוב: גובה המים צריך להיות נמוך מתחתית הקערה כך שלא יהיה מגע ישיר.
מניחים את הקערה על הסיר ומנמיכים את האש. (טמפ' המים צריכה להיות קרובה לרתיחה אך לא רתיחה מלאה על מנת שלא לבשל את החלמונים).
בעזרת מטרפה, טורפים את החלמונים, הסוכר והמרסלה עד לקבלת קצף סמיך ובהיר וללא טעמי אלכוהול מרירים. (החום עוזר לאדות את האלכוהול ולהשאיר את טעמה העדין של המרסלה).
מסירים מהאש ומוזגים לקעריות או לכוסות ומקשטים בפירות יער או בתותים. ניתן לגרד מעט שוקולד מריר מעל או לטבול סאוויארדי.
Comments