top of page

קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

השף דוד שושן מכין קלאסיקה מהמטבח הטוסקני, עוגיות הנקראות קנטוצ'י או לחלופין ביסקוטי, המתכון המקורי קל ופשוט להכנה, מושלם כקינוח לכל ארוחה עם יין קינוח או כחטיף מתוק



המתכון הכתוב הוא בכמויות כפולות לעומת סרטון הוידאו:


מצרכים:

  • 280 גר' קמח

  • 150 גר' סוכר

  • 130 גר' שקדים שלמים

  • 2 ביצים

  • חצי כפית גירדת לימון ותפוז

  • 1 כפית אבקת אפייה

  • קורט מלח


קנטוצ'י - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

מחממים תנור ל-180 מעלות.


מערבבים את הקמח, הסוכר, השקדים ואבקת האפייה יחד בקערה.

מוסיפים את גרידת פירות ההדר ואת הביצים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.


על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הבצק.

מחלקים אותו לשניים ומכל חלק יוצרים גליל באורך 25 ס"מ בערך וברוחב 4 ס"מ.

אופים את גלילי הבצק כ-15 דקות.

מוציאים ומצננים מעט.


פורסים בעזרת סכין לחם את הקנטוצ'י לפרוסות בעובי 1 ס"מ.

מסדרים את הפרוסות כאשר החלק שחתכנו כלפי מעלה.

אופים כ: 3-4 דקות.


הופכים את הקנטוצ'י כשהחלק שפנה כלפי נייר האפיה יפנה כלפי מעלה ואופים כ: 3-4 דקות נוספות.

מצננים הקנטוצ'י מכוכנים לאכילה.

מומלץ לטבול ב: vin santo או כל יין קינוח אחר.


הקנטוצ'י מחזיקים זמן רב אם מאוחסנים בקופסה אטומה.


1,297 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page