השף דוד שושן מכין קלאסיקה מהמטבח הטוסקני, עוגיות הנקראות קנטוצ'י או לחלופין ביסקוטי, המתכון המקורי קל ופשוט להכנה, מושלם כקינוח לכל ארוחה עם יין קינוח או כחטיף מתוק
המתכון הכתוב הוא בכמויות כפולות לעומת סרטון הוידאו:
מצרכים:
280 גר' קמח
150 גר' סוכר
130 גר' שקדים שלמים
2 ביצים
חצי כפית גירדת לימון ותפוז
1 כפית אבקת אפייה
קורט מלח

אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
מערבבים את הקמח, הסוכר, השקדים ואבקת האפייה יחד בקערה.
מוסיפים את גרידת פירות ההדר ואת הביצים ולשים עד לקבלת בצק אחיד.
על תבנית מרופדת בנייר אפייה מניחים את הבצק.
מחלקים אותו לשניים ומכל חלק יוצרים גליל באורך 25 ס"מ בערך וברוחב 4 ס"מ.
אופים את גלילי הבצק כ-15 דקות.
מוציאים ומצננים מעט.
פורסים בעזרת סכין לחם את הקנטוצ'י לפרוסות בעובי 1 ס"מ.
מסדרים את הפרוסות כאשר החלק שחתכנו כלפי מעלה.
אופים כ: 3-4 דקות.
הופכים את הקנטוצ'י כשהחלק שפנה כלפי נייר האפיה יפנה כלפי מעלה ואופים כ: 3-4 דקות נוספות.
מצננים הקנטוצ'י מכוכנים לאכילה.
מומלץ לטבול ב: vin santo או כל יין קינוח אחר.
הקנטוצ'י מחזיקים זמן רב אם מאוחסנים בקופסה אטומה.
Comments