top of page

טירמיסו - קינוח איטלקי

+ באיטליה
Tuesday, July 6, 2021

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 27 באוג׳ 2022

אחד הקינוחים האיטלקים המפורסמים ביותר חובה בכל מטבח איטלקי.

השף דוד שושן מכין את הטירמיסו בפורמט של עוגה, תשמחו לגלות שדווקא אחד מסמלי הקולינריה האיטלקית הוא פשוט וקל להכנה



מצרכים:

  • 500 גר' מסקרפונה

  • 3 חלמונים

  • 2 כפות סוכר

  • 2\1 חבילת בישקוטי סאבויארדי

  • 200 מ"ל קפה מוכן וחם

  • 1 כף ליקר דיסארונו (אמארטו) או מרסלה (לא חובה)


טירמיסו - צילום: דוד שושן

אופן ההכנה:

בקערה מקציפים את החלמונים עם כף סוכר עד לקבלת קצף צהוב, בהיר ויציב.


מוסיפים בהדרגה את המסקרפונה עם כף הסוכר השנייה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב אך לא קשה מדי.

מניחים לנוח במקרר.


מכינים את הקפה במוקה (כמו בוידאו בערוץ) או במכונה (אם אין, ניתן להשתמש בקפה נמס איכותי. חשוב שיהיה נוזל בלבד בלי משקעי קפה). מוסיפים לקפה את הליקר ומערבבים.

בשלב זה ניתן לבחור האם להכין תבנית או מנות טירמיסו אישיות. התהליך זהה.


טובלים את הבישקוטי בקפה בזריזות ומניחים בכוס או בתבנית.

מורחים מעל שכבה מהקרם ושוב חוזרים על התהליך עם הבישקוטי והקרם לעוד שכבה. מכסים במכסה או בניילון נצמד (נזהרים שלא יגע בשכבת הקרם ומניחים במקרר לשעה לפחות)

בוזקים אבקת קקאו מעל לפני ההגשה.


329 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page