top of page

קרוסטטה פירות יער

+ באיטליה
Sunday, July 9, 2023

זמן קריאה

חיפוש

עוגה איטלקית קלאסית אותה אוכלים בכל איטליה, אם בארוחות בוקר או בסיום הסעודה כקינוח, כאן עם ריבת פירות יער


את עוגת הקרוסטטה אין צורך להציג, היא מפורסמת גם מחוץ לאיטליה, השף דוד שושן מכין אותה עם ריבת פירות יער, אתם יכולים לבחור את הקרוסטטה עם הפירות האהובים עליכם במיוחד.




מצרכים לקרוסטטה אחת בקוטר 22 ס"מ:

250 גר' קמח

150 גר' חמאה

100 גר' סוכר

1 כפית דבש

גרידת לימון

3 חלמונים

חצי כפית אבקת אפייה


לריבה:

300 גר' פירות יער קפואים

100 גר' סוכר


אופן ההכנה:

במעבד מזון עם וו גיטרה מניחים את החמאה והסוכר ומערבבים עד לקבלת קרם אחיד.

מוסיפים את החלמונים , הדבש וגרידת הלימון ומערבבים מעט.

מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שמתקבל בצק אחיד.

מעבירים את הבצק שהתקבל למשטח עבודה, לשים אותו מעט, עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לחצי שעה לפחות.


הכנת הריבה:

מניחים את פירות היער והסוכר בסיר בעל תחתית עבה ומבשלים תוך כדי ערבוב עד שמתקבלת ריבה מצומצמת.

הריבה תתמצק בקירור ולכן חשוב לשים לב שהיא לא תצטמצם מדי בבישול.


מוציאים את הבצק מהתנור ומחלקים אותו לשני חלקים ביחס של שני שליש ושליש.

מחממים את התנור ל: 170 מעלות.


מקמחים את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ.


משמנים את התבנית במעט חמאה ומעבירים את הבצק לתבנית בעדינות.

מסירים אש שאריות הבצק משולי התבנית.

מורחים שכבה אחידה של ריבת פירות היער.

מקמחים את המשטח שוב ומרדדים את שליש הבצק שנותר.

חותכים ממנו רצועות ברוחב של כס"מ וחצי ומניחים על גבי הריבה במרווחים שווים.


אופים במרכז התנור כ: 30 דק'


קרוסטטה פירות יער
קרוסטטה פירות יער - צילום: יערה פרנס


180 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page