סלט חצילים סיציליאני, מנה שכולה סיציליה טעמים חזקים מתוקים מלוחים, לא סלט החצילים שאתם רגילים אליו
לסיציליה מסורות קולינרית עשירה, היא שונה מזו שבשאר המגף האיטלקי, השף דוד שושן מכין את ה"קאפונטה" סלט החצילים המפורסם של האי, מנעד טעמים שנע בין מתוק לחמוץ עם פלפלים, בצל וחצילים נימוחים.
מצרכים ל-3 עד 4 סועדים:
1 חציל בינוני
4 גבעולי סלרי
1 פלפל אדום
1 בצל בינוני
2 שיני שום
חצי כוס זיתים ירוקים (לא מלוחים מדי)
שליש כוס צלפים
¾ כוס מחית עגבניות
2 כפות סוכר חום
כף חומץ יין לבן
מלח
שמן זית
שמן לטיגון
אופן ההכנה:
קולפים חלקית את החציל וחותכים לקוביות. מניחים על נייר מגבת כדי לספוג את הנוזלים.
פורסים את הבצל לפרוסות דקות, קולפים את גבעולי הסלרי מהסיבים וחותכים לקוביות.
חותכים את הפלפלים לקוביות בינוניות. מגלענים את הזיתים וקוצצים גס.
שוטפים היטב את הצלפים מהמלח ומניחים בצד.
מחממים מחבת או מצלית, מוסיפים 2 כפות שמן זית וצולים את הבצל.
לאחר שהבצל הופך כנעט שקוף מוסיפים את שאר הירקות ומערבבים היטב.
מחממים שמן לטיגון בסיר לכ: 170 מעלות.
מטגנים את החצילים עד שמזהיבים.
מסירים את קוביות החציל המטוגנים ומניחים על נייר סופג.
מוסיפים את החציל לשאר הירקות במחבת ומערבבים היטב.
מוסיפים את מחית העגבניות ומערבבים היטב.
מוסיפים את הסוכר החום ואת החומץ.
ממשיכים לערבב על אש נמוכה כ 20 דק' או עד שהקאפונטה מצטמצמת.
טועמים ומתבלים במלח אם יש צורך.
מניחים את הקאפונטה להתקרר ואוכלים ביום למחרת.
Komentarze