top of page

עוגת תפוזים ושקדים רומאית

+ באיטליה
Tuesday, March 15, 2022

זמן קריאה

חיפוש

עודכן: 26 באוג׳ 2022

היישר מרומא עוגה מסורתית עם המון גרסאות שונות. הרומאים נוהגים להכין אותה לכבוד הפסח אך יש שמכינים אותה גם בשאר השנה. העוגה היא ללא גלוטן, עקבו אחר הוראותיו של השף דוד שושן


מומלץ בחום להשתמש בתפוזים שלא עברו ציפוי כיוון שלקליפה יש חלק חשוב בארומטיות של העוגה. ניתן להוסיף תבלינים כמו אגוז מוסקט או מעט ציפורן או מעט וניל למי שמעדיף.



מצרכים לתבנית בקוטר 24 ס"מ

  • 2 תפוזים (עדיף אורגניים ללא ציפוי הקליפה)

  • 250 גרם שקדים טחונים (2 כוסות)

  • 200 גרם סוכר (כוס ורבע)

  • 5 ביצים M

  • 2 כפות שמן זית

  • שקית וחצי אבקת אפיה (10 גרם)


אופן ההכנה:

עוגת תפוזים רומאית
עוגת תפוזים רומאית - צילום: סמואלה מלפטי


ממלאים סיר במים ומניחים בפנים את התפוזים. מבשלים על אש בינונית עם כיסוי חלקי כשעה וחצי, עד שהתפוזים מתרככים.
מסננים את התפוזים מהמים ומניחים להצטנן.
חותכים את התפוזים ומסירים את הליבה וגרעינים (אם ישנם). טוחנים היטב את התפוזים.
מחממים תנור ל: 180 מעלות.
מקציפים את הביצים בקערה גדולה ומוסיפים בהדרגה ותוך כדי הקצפה את הסוכר.
ממשיכים להקציף עד שמתקבל קצף בהיר ויציב.
מערבבים את אבקת האפיה עם השקדים הטחונים ומוסיפים אל הביצים המוקצפות.
מערבבים בעדינות תוך כדי קיפול ומוסיפים את שמן הזית ואת מחית התפוזים.
מקפלים התערובת העדינות על מנת שתהיה אחידה.
משמנים תבנית עגולה או מלבנית עם מעט שמן זית.
יוצקים פנימה את התערובת.
אופים כ: 30 דקות בחלק התחתון של התנור (לא ישירות על התחתית) כאשר החום העליון מכוסה על ידי תבנית. (המטרה למנוע מהעוגה להישרף בחלק העליון לפני שתתבשל היטב בפנים).
מסירים את התבנית וממשיכים לאפות כ:10 דקות נוספות.
בודקים בעזרת קיסם את מרכז העוגה ומוודאים שהיא מוכנה לפני שמוציאים מהתנור.
מצננים היטב לפני שמגישים.
מומלץ לשמור את העוגה במקרר לאחר מכן.
401 צפיות0 תגובות

פוסטים קשורים

Comments


קרוסטטה פירות יער
Sunday, July 9, 2023
עוגת תפוזים ושקדים רומאית
Tuesday, March 15, 2022
פנקוטה
Monday, February 7, 2022
על שוקולד וביצי הפתעה בחג הפסחא בטוסקנה
Saturday, December 11, 2021
סתיו טוסקני מתוק
Saturday, December 11, 2021
בציר ענבים ומתכון עוגת קברנה סוביניון
Saturday, December 11, 2021
סמיפרדו - גלידה ביתית איטלקית
Tuesday, July 6, 2021
קנולו סיציליאנו
Tuesday, July 6, 2021
זביונה - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
קנטוצ'י - עוגיות מטוסקנה
Tuesday, July 6, 2021
טירמיסו - קינוח איטלקי
Tuesday, July 6, 2021
עוגת כוסמת - ללא גלוטן
Tuesday, July 6, 2021
עוגת פאנטונה
Saturday, October 20, 2018
פיוט מתוק
Sunday, March 4, 2018

עשוי לעניין אותך

דוד שושן | שף

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page