אחת הפסטות הפשוטות ביותר ועם זאת הטעימות ביותר שיש. שילוב מדהים בין חריפות הפלפל למליחות והמתקתקות של הפקורינו הרומאית. ניתן ומומלץ להשתמש בספגטי עבים או ב: Bucatini (מעין ספגטי עם חור באמצע). חשוב שלא להכין את הקרם מוקדם מדי על מנת שהגבינה לא תתפרק
מתכון ל- 4 סועדים:
מצרכים:
400 גרם ספגטי (או כל פסטה ארוכה)
200 גרם גבינת פקורינו רומאנו מגוררת דק
פלפל שחור גרוס (2 כפיות לערך)
מלח
אופן ההכנה:
מרתיחים מים בסיר וממליחים (כפית מלח גס על כל ליטר).
מבשלים את הפסטה לפי הוראות הייצרן. (מורידים כדקה מזמן הבישול).
כשתי דקות לפני תום זמן הבישול של הפסטה מחממים מחבת על אש נמוכה וקולים עליה את הפלפל הגרוס.
כאשר הפסטה מוכנה מוציאים אותה מהמים (לא שופכים את המים – שומרים להמשך המתכון) ומעבירים למחבת. מערבבים היטב עם הפלפל ומוסיפים מצקת נוספת של מים וממשיכים לבשל.
בשלב זה מכינים את קרם הפקורינו:
בקערה שמים חצי מכמות הפקורינו ויוצקים עליה ממי הבישול של הפסטה. טורפים היטב ומוסיפים מעט מי בישול לקבלת מרקם דליל יותר אך אחיד.
שומרים 2 כפות פקורינו בצד ומוסיפים את היתרה לבלילה תוך כדי בחישה.
שופכים את התערובת המתבשלת על הפסטה ומערבבים היטב עד שהקרם מסמיך ועוטף היטב את הפסטה.
מעבירים לצלחות ומקשטים עם מעט פקורינו מגורר ופלפל גרוס.
בתאבון...
Comments