הכי פשוט קייצי ובריא, משביע ועשיר בויטמינים מינרלים וסיבים, סלט חיטת כוסמין קר לימים חמים, כמו סלט אורז גם סלט חיטה מאוד נפוץ בחודשי הקיץ באיטליה. האפשרויות לשילובי טעמים הן רבות. האיטלקים נוהגים לקחת מנה זו לבילוי בחוף הים או לאכול זאת כמנה ראשונה קייצית
השף דוד שושן מכין את סלט הכוסמין עם קיטניות, מנה אחת שהיא ארוחה שלמה, הסלט מתאים לפיקניק בטבע בים במיוחד בימים החמים של הקיץ.
מצרכים ל-2 סועדים:
100 גר' זרעי כוסמין
1 תפוח אדמה
150 גר' שעועית אדומה מבושלת
100 גר' אפונה עדינה
4-5 עגבניות מיובשות
רבע כוס עלי פטרוזיליה שטופים
שמן זית
מלח
לימון
אופן ההכנה:
משרים את זרעי הכוסמין במים (לדאוג שיהיו מים כ1 ס"מ מעל לגובה הכוסמין) ללילה (אם חם, מומלץ להניח להשריה במקרר).
לאחר שזרעי הכוסמין מוכנים:
קולפים את תפוח האדמה וחותכים לקוביות של 2X2 ס"מ.
מבשלים את קוביות תפוח האדמה בסיר מלא מים. תפוחי האדמה צריכים להיות רכים אך לא מדי על מנת שישמרו על צורתם בסלט.
מסננים את תפוחי האדמה מהמים ומניחים להצטנן.
מסננים את זרעי הכוסמין ממי ההשריה.
בקערה:
מערבבים את זרעי הכוסמין עם תפוחי האדמה, השעועית והאפונה.
קוצצים את העגבניות המיובשות ומוסיפים פנימה.
מוסיפים את עלי הפטרוזיליה ומתבלים במעט מלח, לימון ושמן זית.
מערבבים היטב ומעבירים לצלחות הגשה.
Comments