top of page

ספגטי אליו אוליו פפרונצ'ינו ‏

+ באיטליה

זמן קריאה

עודכן: 26 באוג׳ 2022

מנת פסטה פשוטה אך מושלמת מהעיר נאפולי, מנבחרי המטבח האיטלקי העני. שלושה מרכיבים בלבד: שום, שמן זית ופלפל חריף. הסוד חבוי בפרטים הקטנים, בשביל להכין אותה בדיוק כמו האיטלקים צפו בסרטון בהנחייתו של השף דוד שושן



מצרכים ל: 4 סועדים:


500 גר' ספגטי

70 מ"ל שמן זית (6 כפות לערך)

4 שיני שום

2-3 יח' פלפל חריף יבש

מלח

פרמיג'אנו



הכנת הפסטה:


יוצקים את שמן הזית לקערה.
ree

מועכים את השום קלות וקולפים ומניחים בשמן הזית לחצי שעה.
מרתיחים מים בסיר (כ: 5 ליטר). כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח (1 כף שטוחה על כל ליטר)
מכניסים פנימה את הספגטי ומבשלים לפי הזמנים שמופיעים על האריזה.
כ: 5 דק' לפני תום הבישול מחממים מחבת על אש נמוכה ויוצקים פנימה את שמן הזית והשום.
מטגנים קלות כ3-4 דק' ונזהרים שהשום לא יישרף.
מסירים את השום.
כשהספגטי מוכנים מעבירים אותם אל המחבת, מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
מעבירים לצלחות עמוקות ומגררים מעט פרמג'אנו מיושנת מעל.

תגובות


עשוי לעניין אותך

1

מתעניינים

עליך להתחבר על מנת לצפות בתוכן זה

ההרשמה לאתר בחינם.

התחברות | הרשמה
bottom of page