מנת פסטה פשוטה אך מושלמת מהעיר נאפולי, מנבחרי המטבח האיטלקי העני. שלושה מרכיבים בלבד: שום, שמן זית ופלפל חריף. הסוד חבוי בפרטים הקטנים, בשביל להכין אותה בדיוק כמו האיטלקים צפו בסרטון בהנחייתו של השף דוד שושן
מצרכים ל: 4 סועדים:
500 גר' ספגטי
70 מ"ל שמן זית (6 כפות לערך)
4 שיני שום
2-3 יח' פלפל חריף יבש
מלח
פרמיג'אנו
הכנת הפסטה:
יוצקים את שמן הזית לקערה.
מועכים את השום קלות וקולפים ומניחים בשמן הזית לחצי שעה.
מרתיחים מים בסיר (כ: 5 ליטר). כשהמים מגיעים לרתיחה מוסיפים מלח (1 כף שטוחה על כל ליטר)
מכניסים פנימה את הספגטי ומבשלים לפי הזמנים שמופיעים על האריזה.
כ: 5 דק' לפני תום הבישול מחממים מחבת על אש נמוכה ויוצקים פנימה את שמן הזית והשום.
מטגנים קלות כ3-4 דק' ונזהרים שהשום לא יישרף.
מסירים את השום.
כשהספגטי מוכנים מעבירים אותם אל המחבת, מוסיפים את הפלפל החריף ומערבבים היטב.
טועמים ומתקנים עם מעט מלח אם יש צורך.
מעבירים לצלחות עמוקות ומגררים מעט פרמג'אנו מיושנת מעל.
Comments